Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:31, 30. 1. 2012.

| Društvo

Pčelica: ručak bio neispravan

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Zoran-Jonic
Zoran Jonić, arhivska fotografija

Mališani nekoliko niških vrtića u petak nisu dobili ručak jer se posumnjalo da se hrana pokvarila, saopštio je direktor Ustanove Pčelica Zoran Jonić.

Jonić kaže da su zaposleni u kuhinji ove ustanove posumnjali u ispravnost hrane i o tome obavestili Institut za javno zdravlje, nakon čega je odlučeno da se hrana ne šalje u vrtiće dok ne stigne zvaničan izveštaj.

- Da ne bi ostala bez hrane, deci smo dali ono za šta smo bili sigurni da je u redu i da mogu deca da jedu - kaže Jonić.

Direktor Pčelice kaže da je "zdravlje dece na prvom mestu" i da će, ukoliko se slična situacija ponovi, postupiti na isti način.

- Kad je zdravlje dece u pitanju u opšte ne razmišljamo o tome šta ćemo da uradimo. Bolje je da bacimo 500 kilograma neke hrane, nego da razmišljamo da li će deca da pojedu nešto pokvareno. Umesto da pohvali takav postupak, što brinemo o zdravlju dece i da pokušavamo da deci stvarno damo ono što je kvalitetno i dobro i zdravo, u javnost je otišla informacija da smo mi to uradili zbog toga što je tog dana bila slava Sveti Sava i da su nošeni keterinzi po školama - kaže Jonić.

Jonić je bio nezadovoljan i pisanjem Južnih vesti o ovoj temi.

- Kad su deca u pitanju, sa tim nema igranja i nema davanja informacija koje su neproverene. Vi ste objavili da su deca za ručak jela isto što i za doručak, a ne kažete zbog čega je to bilo tako - kaže Jonić.

Podsetimo, pre objavljivanja teksta "Deca u vrtiću ostala bez ručka", Južne vesti su zatražile komentar od Zorana Jonića, ali je on tada odlučno odbacio mogućnost da se to uopšte dogodilo.

- Nije tačno. Možda su dobili to za užinu, ručak ne. Užina kao užina, znači tu dobiju uvek nešto se namaže ili... u ostalom, ja nisam dobio nikakvu takvu informaciju, mene niko nije zvao i mogu da proverim. Ali, da je bilo tako nešto, sigurno bi ta informacija došla do mene - rekao je u petak popodne Jonić.

Nakon što ga je novinar podsetio na ovu izjavu, Jonić je pojasnio da "nije bio obavešten" jer je "celog dana bio u gužvi oko Svetog Save".

Kako su Južne vesti pisale, mališani u nekoliko državnih vrtića u Nišu u petak nisu dobili ručak, već im je poslužena pašteta koja je ostala od doručka.

Prema saznanjima Južnih vesti, bez ručka su ostali vrtići "Petar Pan", "Bajka" i "Palčić".

Gradska uprava ćuti

Tokom današnjeg dana nismo uspeli da dobijemo komentar načelnika gradske Uprave za dečiju i socijalnu zaštitu, u čijoj nadležnosti je Pčelica.

Načelnik Uprave Ivan Nikolić nije želeo da razgovara sa novinarima Južnih vesti.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • roditelj

    17:00 // 4. 4. 2014.

    jonic o svemu sto ne valja je neobavesten ko kostunica.samo sebi pravi karijeru nije njemu do dece.radnici mu trpe a on ne haje.racuni u blokadi, preti sindikatu otkazima pa ko da strajkuje protiv ond

  • mare

    22:22 // 31. 1. 2012.

    stvarno mi niije jasno sta jos jonic treba da uradi da bi ga smenili.decu i radnike tretira ko stoku,zaposljava kog on hoce tj ko ponudi vise.Zalosno je sto takvi ljudi posle svega umesto prijava dobiju bolje radno mesto.

  • zabrinjeni roditelj

    13:38 // 31. 1. 2012.

    STA OCETE U PRAVU JE COVEK KAD JE REKO DA DECA NISU DOBILI ZA RUCAK ONO STO JE OSTALO OD DORUCKA. DOBILI SU NOVU PASTETU NEOTVORENU.
    A VI STO OCETE DA VAM DECA JEDU RIBU PALENTU ILI STA SLICNO ZA RUCAK SPREMITE IM KUCI KOD MENE MOZETE DA DOBIJETE SAMO PASTETU I JONI MED.
    E SRBIJO KA CES TI U EVROPU

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: