Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:46, 13. 7. 2012.

| Društvo

Perišić: Neformalni razgovori sa investitorima

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
perisic21
Gradonačelnik Niša Zoran Perišić

Novi gradonačelnik Niša Zoran Perišić kaže da je bilo neformalnih razgovora sa tri potencijalna investitora koji bi hteli da rade u Nišu.

Kako je rekao gradonačelnik reč je o dve azijske i jednoj evropskoj firmi.

- Radi se o tekstilnoj industriji, elektronici i jednoj firmi koja proizvodi određene mašinske elemente – rekao je gradonačelnik Niša.

Kako je istakao Perišić, s obzirom na činjenicu da se poslednjih dana spekulisalo da će on postati novi gradonačelnik Niša bilo je neformalnih razgovora i, kako tvrdi, pokazano je interesovanje.

- To interesovanje sada trebamo i da opravdamo. Ja ću od ponedeljka, čim završim uvodni deo konstituisanja vlasti, mislim da ću čak i u ponedeljak ovde imati jedan sastanak i neku najavu toga i verujte da ćete kao i uvek biti obavešteni o svemu tome. Ne da bih ja mahao da sam nešto već uradio. Smatram svakog novog investitora u Nišu kao deo mog posla – zaključio je Perišić.

Podsetimo, poslednja poseta investitora Nišu o kojoj je obaveštena i javnost jeste dolazak predstavnika italijanske kompanije Geoks koja se bavi proizvodnjom obuće.

Tada je ova italijanska kompanija pokazala samo interesovanje za investiranje u Srbiju, i u društvu gradonačelnika, vlasnik kompanije obišao je potencijalne lokacije u NIšu za izgradnju fabrike.

Takođe u toku predizborne kampanje potpisan je i ugovor sa italijanskom kompanijom "Amest” koja bi u Nišu trebalo da otvori postrojenje za preradu otpadnih gasova.

Dva dana pre potpisivanja ugovora sa “Amestom” tadašnji gradonačelnik Miloš Simonović u Beogradu je razgovarao sa predsednikom "Kalearo" grupe koja, prema informacijama sa sajta grada, želi da investira u Niš.

Od tih ugovora i razgovora prošlo je skoro tri meseca, ali novih fabrika i radnih mesta nema na vidiku.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Branislav Petrovic

    22:39 // 13. 7. 2012.

    Po jutru se dan poznaje!

  • krle

    18:22 // 13. 7. 2012.

    e to sta je pravi gradonacelnik,nije ni stupio na duznost a vec se javljaju investitori.bravo zoki, samo napred!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: