Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:12, 28. 2. 2013.

| Društvo

Perišić dao reč - biće para za najbolje đake

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
djaci.jpg
Ilustracija, arhivska fotografija

Najbolji niški đaci još nisu dobili novčani deo Vidovdanske nagrade koja im je uručena na kraju prošle školske godine. Gradonačelnik Niša kaže da će to biti regulisano do 15. marta.

Nagrade je dobio 141 osnovac i 212 srednjoškolaca koji su osvojili jedno od prva tri mesta na republičkim i međunarodnim takmičenjima.

Međutim, ni 7 meseci nakon toga nagrađeni učenici nisu dobili svoje novčane nagrade. Aktuelni gradonačelnik Zoran Perišić kaže da je to u sklopu 2 milijarde dinara prenetih obaveza i da će biti isplaćeno u najskorijem periodu.

- Dajem reč da će biti isplaćeno do 15. marta. Sve obaveze koje Grad ima trudim se da budu realizovane, među njima su i deca koju treba da nagradimo za njihov kvalitet. Biće isplaćeno do 15. marta, obećavam - kaže Perišić.

Grad je u prošlogodišnjem budžetu za ovu namenu izdvojio 3.501.000 dinara, a na Vidovdan 2012. prilikom uručenja nagrada tadašnji gradonačelnik Miloš Simonović rekao je da je Grad izdvojio više novca nego ranije.

- Svi oni koji se bave javnim poslom trebalo bi što više novca da izdvajaju za ovakve prilike. Da nagrađujemo one koji se trude i koji rade - rekao je tada Simonović.

Najbolji niški osnovci i srednjoškolci trebalo bi da dobiju novčane nagrade od 9 do 30 hiljada dinara, u zavisnosti od nivoa takmičenja i postignutog uspeha. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Dr Pravdic

    12:11 // 1. 3. 2013.

    @strumfeta.Vas su ocigledno strumfovi mnoogo izbombardovali pa imate problem sa istinom.Sta od ovoga navedenog nije tacno?Nemojte odmah da politizujete stvari i krijete se iza toga.

  • Dr Pravdic

    18:21 // 28. 2. 2013.

    Koliko Perisic drzi do datih obecanja govori i podatak da je sindikatima Pcelice oktobra 2012 obecao da ce se isplatiti zaostale jubilarne nagrade koje jedino Pcelici vec godinama unazad nisu isplacene i nista se nije desilo.U stvari desilo se, mnogi su poceli da tuze pa ce steta biti veca zbog kamata i sudskih troskova a onima kojima je zakonski rok prosao, pare propasti zbog sada vec laznog obecanja Perisica.

    • strumfeta

      10:27 // 1. 3. 2013.

      Dr Pravdicu, ako ste nezadovoljni privatnim zivotom i iskompleksirani, pesimista, radite nesto, setajte se, idite na pecanje. Dosta je bilo pesimizma u nasem gradu. Nis je konacno dobio strucnjaka, normalnog i postenog coveka, ali Srbi su rodjeni samo da kritikuju....malo su nas bombardovali!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: