Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:28, 15. 9. 2017.

| Društvo

Pojavile se zmije u školi u Humu, roditelji zabrinuti

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Zmije
U školi kažu da se deca ne plaše zmija, jer ih viđaju često; foto: JV/V.M.

Pre dva dana su se u jednoj od učionica u Osnovnoj školi "Vojislav Ilić Mlađi", u selu Hum kraj Niša, pojavile zmije, a roditelji kažu da su zabrinuti za svoju decu, koja su juče sa učiteljicom morala da napuste školu. Međutim, direktorka Živka Atanasković kaže da se deca nisu uplašila zbog zmija, jer se sa njima stalno susreću na selu i da se nastava odvija normalno.

Zabrinuti roditelji, koji su se preko aplikacije “Prijavi problem” javili redakciji Južnih vesti, kažu da su se u učionici osnovne škole u Humu pojavile zmije “koje se šetaju po učionici”.

Pre neki dan je viđena jedna, takođe i juče. Učiteljica i đaci su bili primorani da napuste školu - kažu roditelji.

Direktorka škole Živka Atanasković navodi da je tačno da ima zmija, koje su se prvi put pojavile pre 2 dana u jednoj od učionica. Međutim, ona kaže da deca nisu uplašena i da se nastava svakodnevno odvija bez prekida.

Nastava se normalno odvija, to nije ništa opasno. Pojave se da li zbog ovog sunca, ne znam, ali na oprezu smo. Deca se nisu uplašila mnogo, oni se stalno susreću sa tim tu po selu - kaže Atanaskovićeva.


Zvali “Zoo planet” upomoć

Iako zmije nisu opasne, nema ih često i pojavljuju se “samo u jednoj učionici” koja je pored ulaznih vrata, kako kaže direktorka, ipak su na oprezu.

Zvali smo mi “Zoo planet” da dođu, ali je izvuko domar odavde iz škole juče jednu i ja mislim da je ubio. Izlazi tu iz neke rupice, pa smo nešto zatvarali i evo sedim sad tu gledam da li će da se pojavi ponovo neka - objašnjava direktorka.

“Rupice” iz koje sumnjaju da zmije izlaze su zabetonirali, dodaje, a upomoć su zvali i “Zoo planet”, jer sumnjaju da je ona možda ušla kroz vrata učionice. Međutim, ona kaže da oni mogu da im pomognu tek kada se zmija pojavi, pa direktorka ne zna kako da reši problem.

Dušan Stojanović iz “Zoo planeta” potvrđuje da su dobili poziv iz škole u Humu zbog zmija, a prema opisu pretpostavlja da je to “mladunče belouške”, vodena, neotrovna zmija koja se u ovo doba često pojavljuje.

Juče su nas zvali i rekli su da je bila neka zmija, pa je trebalo ponovo da nas zovu da dođemo, međutim posle joj se valjda izgubio svaki trag ili šta je već bilo, onda su samo tražili savete šta i kako da rade - dodaje Stojanović.

Jedino što oni mogu da urade, kaže, je da je uhvate i “vrate u prirodno stanište”, kao i da ih eventualno posavetuju kako mogu da se zaštite.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miljan

    19:13 // 2. 10. 2017.

    Na slici nije zmija vec slepic. Jedna vrsta gustera koji lici na zmiju

  • Naissus

    19:58 // 16. 9. 2017.

    Gospođa direktorko, ni ja se ne plašim zmije dok me ne ujede. Za šta li ti primaš platu ...... Jadna deca sa takvim "rukovodiocem"

  • gale

    09:45 // 16. 9. 2017.

    Direktorka da li je i vase dete u toj skoli..ucionici?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: