Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:56, 10. 3. 2010.

| Društvo

Poreska uprava poklanja opremu (video)

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Deo robe poklonjene Gerontološkom centru u Nišu

Desetak šlepera zaplenjene robe, u vrednosti od preko 12 miliona dinara biće poklonjeno ustanovama socijalne i zdravstvene zaštite.

Radi se o robi koju su poreski inspektori oduzeli jer je nelegalno bila u prometu.

- Ta roba nije prodata ni nakon zakonom propisanog i sprovedenog postupka prodaje, pa smo mi napravili analizu i zaključili da su troškovi čuvanja i skladištenja te robe preveliki. Zbog toga smo od Vlade Srbije zatražili saglasnost da ustupimo tu robu bez naknade - kaže Olivera Premović, direktor Regionalnog centra Poreske uprave.

300 veš-mašina, 250 zamrzivača i firižidera, 300 usisivača, 30 mašina za pranje posuđa i ogromna količina odeće, obuće i sredstava za higijenu, biće u narednih nedelju dana podeljena ustanovama zdravstvene i socijalne zaštite, kao što su Klinički centar, Gerontološki centar, ustanovama za decu ometenu u razvoju i Kulini i Nišu, Hitnoj pomoći,.. 

Najveći deo robe biće poklonjen Domu za decu ometenu u razvoju u Kulini, u kome boravi 480 štićenika i 240 zaposlenih.

- Po broju štićenika i zaposlenih mi smo gigant. Mi imamo mašine za pranje većeg kapaciteta, međutim na pojedinim odeljenjima, kao što je kuhinja ali i druga odeljenja gde postoji potreba za manjom količinom pranja, imamo manji broj mašina za pranje i one su dotrajale. Ovo predstavlja ogromno olakšanje za nas - kaže Dragoljub Marković, direktor Doma u Kulini.

Direktor Poreske uprave Srbije, Dragutin Radosavljević, pozdravio je inicijativu niške Poreske uprave i najavio da će u buduće to postati praksa i u ostalim delovima Srbije.

zaplenjena roba u magacinu Poreske uprave nemenjena ustanovama socijalne i zdravstvene zaštite

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: