Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:36, 12. 4. 2013.

| Društvo

Problemi sa platama u “Gorici”

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
gorica
JKP "Gorica" Niš

Radnici Javno komunalnog preduzeća “Gorica” su rukovodstvu dali rok od 8 dana da ispuni njihove zahteve. Direktor uz radnike, očekuje se pomoć Grada.

Nakon sastanka koji su predstavnici svih sindikata u “Gorici” održali sa rukovodstvom, direktoru i njegovim saradnicima je dat rok od 8 dana za rešavanje njihovih zahteva.

Zahtevi se odnose na redovne isplate zarada, uplate doprinosa, kartica za prevoz, ali i na naplatu digovanja od Grada.

Direktor “Gorice” Branimir Jezdimirović kaže da podržava radnike u njihovim zahtevima i naglašava da problema ima bez obzira što je u protekloj godini preduzeće pozitivno poslovalo.

zahtev Odluka sindikalaca- Nama je najveći dužnik Grad Niš koji je i osnivač i mi smo u jednoj specifičnoj situaciji, jer kupce naših proizvoda i usluga ne možemo i nije dobro da utužimo - kaže Jezdimirović.

On dodaje da Grad zaključno sa martom “Gorici” duguje preko 160 miliona dinara i tvrdi da intenzivno traži način kako da se taj problem reši.

- Mi ne možemo bez adekvatnog transfera novca iz grada da redovno isplaćujemo radnike i ja sam pre sastanka sa sindikalcima poslao dopis gradonačelniku, zameniku gradonačelnika, resornom većniku i predsedniku Skupštine Grada - rekao je Jezdimirović.

Direktor je, kako kaže, predložio nadležnima da se deo poreza i doprinosa koji nisu plaćani u poslednjih nekoliko meseci uplati jednokratno iz kredita koji je uzeo Grad. Predložio je da dugovanja dobavljačima budu rešena izdavanjem menica.

jezdimirovic.jpg Branimir Jezdimirović, direktor- Najvažniji predlog za normalno funkcionisanje preduzeća je da bi Grad morao mesečno da izdvoji 30 miliona dinara, ne u smislu donacija, već u smislu plaćanja svojih zaostalih dugovanja - rekao je Jezdimirović.

I dok se čeka odgovor nadležnih direktor Jezdimirović kaže da problemi nisu nastali za jedan dan i nije ih moguće rešiti u kratkom vremenskom periodu, pa ni u datom roku od 8 dana.

On, kako kaže, ne očekuje radikalnije poteze sindikata i radnika, ali očekuje da se nadležni ozbiljno pozabave problemima u “Gorici”. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Luka Laban

    09:41 // 16. 4. 2013.

    More glavna greska je sto su i u Gorici ,Medijani,Naisusu i Toplani zadrzali zute na svim direktorskim pozicijama a jos su vratili i propale zute politicare i dobro ih udomiri u vodovodu i Medijani. Uzivkaju za 50-60 hiljada platu. A realno nisu ni potrebni samo koce Naprednjake i zabijaju kajle gde god stignu!!!

  • Zagor

    19:01 // 14. 4. 2013.

    Dakle cirkus ide dalje. Napravice od ovog grada klovnovsku paradu. Cini mi se da Perišić ne drzi konce u svojim rukama. Grad je skoro svakog drugog dana u blokadi. Vala kad razmislim ko su sve nacelnici i direktori - bolje i ne moze. Nesposobnost, nestrucnost, usko stranacka zaslepljenost, niski kriterijumi za izbor kadrova ... Grad je nikad prljaviji, toplana ostavila narod bez grejanja, ocekujem da ce i vodovod ostaviti narod bez vode leti ... A onda kad im se kaze istina oni prete.
    Mislio sam da zute treba pomeriti - zato sam i glasao protiv njih ali nisam glasao za ove klovnove. Ocekujem da na sledecim izborima ispravimo gresku

  • Vujadin Vujadinovic

    10:01 // 14. 4. 2013.

    'ajdeeee priznajte lepo da ste nesposobni pa da se pozdravimo...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: