Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:17, 8. 11. 2013.

| Društvo

Projekti za mlade odobreni, a pare nisu uplaćene

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
perisic-projekti-za-mlade.jpg
Gradonačelnik Zoran Perišić 03. septembra uručio ugovore, ali do danas para nema, foro: NTV

Iako je polovina odobrenih para niškim NVO i udruženjima, na osnovu projekata za mlade, trebalo da bude uplaćena još početkom septembra, to se nije desilo, a ne zna se ni kada će.

U niškoj Kancelariji za mlade, koja je i raspisala konkurs za najbolje projekte, kažu da su njihov deo posla, kada je reč o isplati, obavili.

- Sva neophodna dokumentacija je prosleđena Upravi za finansije sa minimalnim zakašnjenjem od nekoliko dana i tu se završavaju naše ingerencije - kaže predsednik Kancelarije za mlade Mija Petrović.

Novinari Južnih vesti nisu uspeli da dobiju nikakve informacije iz Uprave koja raspolaže gradskim novcem. Načelnik Miljan Stevanović, kako je rečeno, jedini je ovlašćen da razgovara sa medijima.

U trenutku poziva bio je na sastanku, a kasnije je novinarima rečeno da je napustio zgradu Uprave i otišao na sastanak. 

Kako nezvanično saznajemo gradonačelnik Niša Zoran Perišić dao je nalog da se odobren novac uplati svim udruženjima i nevladinim organizacijama, ali kada će to biti, za sada nije poznato.

Oni kojima su sredstva odobrena kažu da od nadležnih ne dobijaju nikakve odgovore, a već je vreme za podnošenje prvog izveštaja o realizaciji projekta.

- Dva meseca traje ta saga i još nam apsolutno ništa nije uplaćemo - kaže predsednik jednog udruženja koji se javio redakciji.

petrović Petrović kaže da je njegova kancelarija prosledila neophodnu dokumentacijuMija Petrović iz Kancelarije za mlade potvrđuje da je Grad prema potpisanim ugovorima prvu polovinu odobrenih sredstava trebalo da uplati još početkom septembra i da je sada vreme za uplatu 30 odsto druge polovine preostalog novca, dok se poslednjih 20 odsto uplaćuje po završetku projekta.

Podsetimo, nakon konkursa u avgustu odobreno je 14, prema oceni Komisije, najboljih projekata. Između ostalog, novac je odobren i za "novi Fejsbuk" i sajt za mlade, a ugovori sa svima potpisani su 3. septembra u Gradskoj kući.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: