Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:48, 11. 12. 2013.

| Društvo

Prokupačke škole vraćaju stare smene

Autor:Biljana RoganovićIzvor:Južne vesti
skola-ilustracija-kosta-juzne-vesti.JPG
Prokupački đaci ponovo će ići u školu po već ustaljenim smenama

Do kraja nedelje odluka od 1. decembra po kojoj se smene u prokupačkim školama menjaju na mesec dana trebalo bi da bude ukinuta, a smene vraćene na staro.

Učenici od 1. do 4. razreda ponovo će ići isključivo popodne, dok će se nastava za učenike od 5. do 8. razreda odvijati samo u prepodnevnoj smeni.

- Usmeno smo dobili odobrenje načelnika Školske uprave u Nišu Živomira Jovanovića za ovu odluku, a nju je odobrio i ministar prosvete. Ostaje samo da nam se ona i pismeno prosledi, što će biti najkasnije do kraja radne nedelje - kaže Dragan Radojković, prokupački većnik zadužen za prosvetu.

On podseća da je ranije predlog nadležnog ministarstva, na zahtev učitelja škola, bio da se nastava izvodi u kombinovanim smenama, ali da je to izazvalo negodovanje sportskih klubova i roditelja.

S' obzirom da sve prokupačke škole imaju isturena odeljenja, a da nije obezbeđen prevoz učenika, kao i niz drugih problema koji su se javili kada je uvedena promena smena, odlučeno je da se sve vrati na staro.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Uca

    08:50 // 12. 12. 2013.

    Prethodni ministar pravio cirkus sa maturom, ovaj sa smenama...Haos je tu a gde je odgovornost? Ministre, daj ostavku ako iole imas casti!

  • pravo ime

    22:13 // 11. 12. 2013.

    Nazalost, svaki zevzek moze da se oglasi"u ime zakona"

  • U ime zakona

    17:27 // 11. 12. 2013.

    Molimo sportske klubove i roditelje da podrže PROSVETU da što manje muči decu, jer škola nije važna. Važni su treninzi gde treneri za velike pare vaspitavaju i moralno, estetski, radno i fizički decu.

    • roditelj

      22:53 // 11. 12. 2013.

      MOle se mucitelji da se povuku u misje rupe odakle su i izasli sa sve ovom nakaradnom odredbom-preporukom Ministarstva! Kako i na koji nacin ste izdejstvovali ovu odredbu trba da vas je sramota!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prvo ih oterao a sad im daje subvencije.

Vojin Ivanović Čitalac

Tekst: Prihode "Konstantinu Velikom" donosiće kargo saobraćaj, Vučić najavio i logistički centar u Nišu

Pronađite nas na: