Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:12, 9. 3. 2016.

| Društvo

Regionalni internet forum na DIDS-u

Autor:J. V.Izvor:Južne vesti
DIDS-2016.jpg
Sedma konferencija DIDS biće održana 15. i 16. marta

Kao prateći program 7. godišnje konferencije o razvoju interneta u svetu i na .RS i .SRB domenima DIDS 2016, 16. marta u beogradskom hotelu "Hyatt Regency" biće održan drugi Regionalni internet forum.

Kako najavljuju organizatori, na Forumu će se okupiti predstavnici nacionalnih registara iz jugoistočne Evrope, predstavnici državnih organa, lokalnih internet zajednica i globalnih internet organizacija.

Među temama ovog stručnog skupa su projekti u oblasti e-Uprave, problematika IDN domena, autorska prava i drugi pravni aspekti vezani za internet, kao i bezbednost na internetu sa gledišta obrazovanja, podizanja svesti i pravne usklađenosti - kažu organizatori.

Prema njihovim rečima, cilj Regionalnog internet foruma je da poveže ljude koji rade na sličnim oblastima, da podele svoja iskustva i poboljšaju saradnju u regionu.

Programski odbor Foruma čine istaknuti internet poslenici iz regiona: predsednica Nataša Glavor iz Hrvatske, Dušan Stojičević iz Srbije, Barbara Povše Golob iz Slovenije, Aida Mahmutović iz Bosne i Hercegovine i Aleksandar Ičokaev iz Makedonije.

DIDS i RIF se održavaju uz podršku Internet korporacije za dodeljene nazive i brojeve ICANN - vodeće organizacije za upravljanje internetom i rukovođenje njegovom globalnom strukturom.

Regionalnom internet forumu mogu da prisustvuju samo pozvani učesnici koji se registruju preko sajta na adresi rif.rs

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

I? Kvo ce bidne u četvrtak iznad Univerzitet? Beli dim ili crni dim?

Qgo čitalac

Tekst: O rektoru iza zatvorenih vrata - Jovan Stepanović dobio najviše glasova Senata

Pronađite nas na: