Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:05, 17. 1. 2011.

| Društvo

Sastanak sa privrednicima

Autor:Aleksandar KostićIzvor:Južne vesti

SVRLJIG - Na sastanku svrljiške lokalne samouprave sa privrednicima ove opštine istaknut značaj međusobne pomoći i saradnje kroz poboljšanje opštih uslova za rad, ali i upošljavanje novih radnika.

Na inicijativu predsednika opštine Svrljig Milije Miletića održan je sastanak sa svrljiškim privrednicima u nameri da se ojača saradnja u zajedničkom interesu, a sve u korist žitelja ove opštine.

Namera opštinskog rukovodstva je upoznavanje sa problemima privrednika, obezbeđivanje boljih uslova za njihovo poslovanje kroz umanjenje određenih taksi, prijava i firmarina, dok bi privrednici ta sredstva iskoristili za otvaranje novih radnih mesta i proširenje proizvodnje.

- U proceduri je razmatranje olakšica za otvaranje novih radnji i radionica. Sve što možemo, a u okviru zakona, nastojaćemo da umanjimo. U cilju zapošljavanja želimo da privučemo i privrednike iz okolnih gradova. Poseban akcenat stavljamo na upošljavanje mladih ljudi i stvaranje ostalih uslova za njihov ostanak u Svrljigu. Za tu svrhu nastojimo da uvećamo kapacitete, a već smo i dobili deo novčane pomoći od Republike, kroz projekat "Prva šansa". Cilj nam je i da pomognemo ne samo opstanak već i proširenje postojećih firmi, jer samo dogovorom i uzajamnom saradnjom možemo da jačamo zajedničke interese - rekao je u svom obraćanju privrednicima Svrljiga, predsednik opštine Milija Miletić.

U dvočasovnom susretu i razgovoru sa predstavnicima svrljiške vlasti, privrednici su izneli svoje probleme i predloge o budućoj saradnji inicirajući i sami da ovo bude prvi u nizu sastanaka i dogovora.

Predsednik Miletić je obavestio prisutne da je od nadležnog ministarstva dobijena finansijska pomoć za najugroženije žitelje, ostarele i nemoćne i da će uskoro ponovo krenuti akcija gerentološkoh ekipa koje će obilaziti staračka i siromašna domaćinstva u svrljiškim selima. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pitanje?

    13:54 // 18. 1. 2011.

    Da nece onaj Nesa iz Niske regije -zivim za funkciju da poboljsa opstinu Svrljig i pomogne privredni razvoj!!!!????

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: