Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:17, 19. 1. 2015.

| Društvo

Student ekonomije - niški "Bogojavljenski vitez"

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
Krst.jpg
Neizvesno do samog kraja (foto: Vanja Keser)

Brži od žandarma, vojnika, policajca i sportista u trci za Časni krst u Nišu bio je devetnaestogodišnji student ekonomije Stefan Stojanović, koji se plivanjem bavi rekreativno. Pobedio je već na prvom učešću.

Na takmičenje se prijavio na nagovor roditelja, a konkurencije se, kaže, nije bojao. DSC-3070 Roditelji ga nagovorili da se prijavi (foto: Vanja Keser)

Više sam se plašio hladne vode nego konkurencije. Ni najmanje nisam očekivao pobedu. Prezadovoljan sam - kaže Stefan. 

Na otvorenom niškom bazenu Čair priliku da poput Stefana budu okićeni lovorovim vencem, dobiju zlatan lančić i 30.000 dinara, imali su plivači od 17 do 44 godine.

Sve vreme imali su podršku najbližih sa tribina.

Najiskusniji takmičari među njima su 25-godišnji Marko Đorđević i 24-godišnji Stefan Bošković koji su u ovoj trci učestvovali četvrti put. Ove godine, na temperaturi od 12 stepeni, nije im smetalo da u bade-mantilima čekaju početak trke.

Najhladnije je bilo pre 2 godine kada je trka prvi put održana na bazenu, ali mi je ipak najlepše bilo kada sam plivao na Nišavi - kaže Bošković.

DSC-3044 SImbolično pušteno 19 golubova, u čijem se obliku po verovanju na reci Jordan pojavio Sveti duh (foto: Vanja Keser)Nakon što je pušteno 19 golubova, devetnaestorica plivača skočilo je u vodu po krst.

Nakon pozdrava prisutnima rečima "Bog se javi", protojerej stavrofor Branko Cincarević rekao je da je Časni krst "najjače oružje u ovom svetu jer on nas posvećuje i osvećuje naš um".

Bogojavljenje važi za jedan od najvažnijih hrišćanskih praznika koji se slavi kao dan u kom su se prvi put zajedno pojavili otac, sin i sveti duh. Postoji verovanje da se u ponoć nebo "otvara" i da se tada sve želje ispunjavaju.

Za učešće na ovogodišnjoj Bogojavljenskoj trci, koju Opština Medijana u Nišu organizuje 9. put, ove godine prijavilo se duplo više kandidata nego što je bilo mesta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Glas razuma

    01:01 // 22. 1. 2015.

    OVO JE PLIVANJE ZA CASNI KRST!Da li vidite sta pravite od ovoga? Cemu sve ovo? Kad se vec nazivate patriotama, dozvolite da ovo ostane PLIVANJE ZA CASNI KRST!ONAJ ODOZGO SVE GLEDA,NEKA VAS TO NE BRINE

  • kolega1

    23:57 // 21. 1. 2015.

    I jos nesto, da je nepravilnosti bilo, da nije posteno zasluzeno to mesto, niko tog decka ne bi imenovao za pobednika.

  • kolega1

    23:55 // 21. 1. 2015.

    Nije sramota biti ljubomoran, ali je sramota na ovakav nacin ispoljavati to i za ovako neku stvar pisati ovakve komentare. Zalosno je kakvi su ljudi danas.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: