Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:09, 29. 9. 2013.

| Društvo

Tvrđava zatrpana đubretom (foto)

Autor:M. SmiljkovićIzvor:Južne vesti
djubre-8.jpg

Posle koncerta Svetlane Cece Ražnatović u Nišu ostalo je nekoliko tona raznog đubreta na zelenilu u Tvrđavi.

Prema rečima radnika "Medijane" i "Gorice" koji su cele noći čistili, staze su do jutra bile krcate kesama, flašama od piva, plastičnim čašama, Mekdonaldsovim ambalažama, pekarskim hartijama... djubre-5 Tvrđava u 9,30h, dan nakon koncerta

Prema njihovim rečima tokom prepodneva su na deponiju odvežena dva velika kamiona smeća, a u Tvrđavi je ostalo đubreta za još dve takve ture.

Njihova procena je da su do sada sakupili dve tone, a sigurno da se može sakupiti još dve ili tri.

- Mi smo mislili da će prepodnevna izložba koza i ovaca da nam napravi više nereda, al’ smo se prevarili. Ovo je haos. Od sinoć čistimo i do sad (9,30h) smo makar uspeli da očistimo betonske staze da može da se prođe. Pa kako im nije žao da svuda po Tvrđavi razbacuju đubre - kažu radnici. 

U upravi „Medijane“ i „Gorice“ nisu želeli javno da komentarišu ovaj slučaj, ali kažu da je to redovna situacija posle svih kulturno, estradno, sportskih manifestacija.

djubre-10 Tvrđava u 9,30h, dan nakon koncerta

- Sigurno da niko nema protiv da se takvi događaji održavaju, ali apelujemo na organizatore da obezbede nekakve sudove gde će makar iscepane isečke od karti da bacaju, ali i drugo smeće. Ako padne kiša kao što je noćas pala, taj papir se zalepi na betonu i naši radnici moraju da ga odlepljuju. Na drugoj strani i te „vesele drugare“ koji piju pivo na klupama molimo da makar bacaju djubre oko kanti, a ne po celoj zelenoj površini u Tvrđavi - rečeno je Južnim vestima.

Da nesreća bude veća jutros oko 9 sati je Tvrđavu posetila grupa turista iz nekoliko istočno-evropskih zemalja, koji su ostali sablažnjeni scenom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Danilo

    00:21 // 3. 10. 2013.

    cu da odradim da uvedem opstu zabranu za odrzavanje bilo cega u Tvrdjavi ! Ne salim se, pazite dobro sta vam kazem ! Molim redackiju da objavi sve moje komentare, jer nisam narusio pravila.

  • Danilo

    00:17 // 3. 10. 2013.

    Ovo je najbolji dokaz koliko smo propali kao narod ! jer ne postujemo sami sebe prvo, pa nije ni cudo sto ne postujemo drzavne interese ! Kad ja budem dosao na vlast, a to ce biti jedno dana, prvo sto

  • Danilo

    00:16 // 3. 10. 2013.

    Svuda u svetu za ulaz u arheoloska dobra se placa ulaz ! A nama tvrdjava sluzi kao javni WC, diskoteka, plato za sve i svasta ! Pucam od besa, zbog nase umobolnosti !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: