Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:19, 31. 1. 2018.

| Društvo

U Vlasotincu zbog primerenog ponašanja učenica nagrađeni roditelji

Autor:B. A.Izvor:Južne vesti
porodica Cekić
Roditelji, Predrag i Danijela, od škole dobili knjige i zahvalnicu, foto: Agencija Publika

U okviru Svetosavskih dana, kada se inače nagrađuju najbolji učenici, Gimnazija "Stevan Jakovljević” u Vlasotincu odlučila je da, zbog uzornog ponašanja i redovnog pohađanja nastave, nagradi roditelje dve učenice ove škole.

Ljubinka i Marija Cekić, kako kaže direktor Gimnazije Živan Šušić, za skoro osam godina nemaju nijedan izostanak, a uz to imaju odličan uspeh i primerno vladanje. Dodaje da je ovakva odluka protekla kao podstrek roditeljima da rade sa decom, jer će ubuduće, novim propisima, kažnjavati roditelji čija deca imaju veći broj neopravdanih izostanaka.

Kada smo na sednicama analizirali uspeh učenika, primetili smo da sestre Cekić nikada nisu izostale sa nastave. Zato sam prihvatio predlog kolega da ovoga puta nagradimo roditelja od kojih prvenstveno potiče odgovorno ponašanje - kaže Šušić.

Dodaje da u školi postoji još primerenih učenika, ali da je retkost da oba učenika dolaze iz iste porodice. Članovi porodice, kako kaže, bili su počasni gosti škole prilikom proslave Svetog Save i tada su im uručene zahvalnica i knjige.

Inače, Ljubinka je po završetku Gimnazije upisala studije srpskog jezika, a Marija je maturantkinja koja na jesen, kako kažu, planira da započne studije matematike.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: