Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:40, 18. 1. 2011.

| Društvo

U četvrtak o novom načelniku

Autor:P.B.Izvor:Južne vesti

NIŠ - Gradsko veće Niša u četvrtak će raspravljati o situaciji u Upravi za komunalne delatnosti, energetiku i saobraćaj.

Veće bi tada trebalo formalno da usvoji ostavku dosadašnjeg načelnika Dejana Jovanovića i raspiše konkurs za izbor njegovog naslednika, potvrđeno je iz kabineta gradonačelnika.

Kako Južne vesti saznaju, gradska Vlada će na istoj sednici ovlastiti Vladislavu Ivković, diplomiranog ekonomistu, da do izbora novog načelnika vodi ovu Upravu. Ivković trenutno obavlja funkciju pomoćnika načelnika.

Iako je reč o jednoj od najuticajnijih funkcija u gradskoj upravi Niša, odakle se direktno kontroliše više od 65 posto gradskog budžeta, a samim tim i rad najvažnijih gradskih preduzeća (Direkcija za izgradnju, Vodovod, Medijana, Tržnica, Gorica,..), i dalje se javno ne govori ni o mogućim kandidatima za tu funkciju.

Aktuelni načelnik, Dejan Jovanović, podneo je krajem decembra ostavku i o tome obavestio gradonačelnika. Niko tada nije želeo da komentariše Jovanovićev potez, a prema glasinama problem je bio sukob između načelnika i nekoliko Gradskih većnika i direktora javnih preduzeća.

Dejan Jovanović važio je za jednog od stručnjaka među načelnicima, s obzirom da je svojevremeno bio koordinator projekta "GTZ", Vlade Nemačke u Srbijie, da je funkciju načelnika preuzeo sa mesta direktora Štrabag koncerna, jednog od vodećih evropskih preduzeća iz Švajcarske koje se bavilo izgradnjom, a da formalno čak nije ni bio predlog nijedne političke partije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: