Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:42, 25. 1. 2012.

| Društvo

Volonteri pomažu u Kliničkom centru

Autor:M. S.Izvor:Južne vesti
Ivan topalovic, konfetencija

Predstavnici Kliničkog centra Niš i nevladina organizacija „Proaktiv“ uspostavili su saradnju koja će rezultirati time što će volonteri ubuduće biti angažovani na pružanju dodatne nege teže obolelim pacijentima kao što je to praksa u zemljama Evropske unije.

Profesor dr Borislav Kamenov, prvi čovek KC Niš, kaže da pravo na angažovanje neće imati samo srednjoškolci i studenti medicinske struke.

- Volonteri mogu biti pravnici, ekonomisti i svi drugi ljudi dobre volje. Humanost je izuzetno važna u ustanovama kao što je Klinički centar tako da ćemo pored stručnog kadra i tehnologije koju imamo, uvesti i praksu da se o našim pacijentima brinu i volonteri. Lekari i sestre umeju da pacijentu pruže potrebnu pažnju, ali često se događa da je obolelom potrebno da se pročitaju novine, da se izvede u dvorište i slično. To će obavljati volonteri koji će pacijentima pružiti toplinu ljudske reči. Takva praksa je već odavno uvedena u nekim zemljama gde pojedinci kroz volonterizam daju svoj doprinos društvu - rekao je Kamenov na konferenciji za novinare.

Ivan Topalović iz organizacije „Proaktiv“ je istakao da će svi prijavljeni volonteri morati da prođu određenu obuku.

Oni koji žele da se prijave za volontere u KC Niš to mogu da učine lično u Obrenovićevoj 59 gde je smeštena organizacija "Proaktiv" ili porukom na mejl adresu [email protected].

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • toza

    19:35 // 25. 1. 2012.

    Ministarstvo drzi URS, Ministarstvo za omladinu i sport takodje URS (oni daju pare za one akcije za mlade), KC Niš - iz koje stranke je nacelnik ako ne URS? Proaktiv - dal su oni podmladak URSa?
    Nema danas nista nevladino! Ko drzi funkcije i pare taj odlucuje ko ce da radi za dzabe - posto je "volontiranje" jedini nacin da se radi u zdravstvu ako nisi u rodbinsko/stanackim vezama. Mladi bolje da prespavaju jutro, da zaborave na dan, cekaju dzeparac od baba i deda (Boze daj da pozive jos dugo) nego da pod ovakvim uslovima rade/robuju!

  • Milan

    12:46 // 25. 1. 2012.

    Dokle bre!? Malo li je sto svi srednjoskolci i studenti moraju da volontiraju tamo zbog drzavnog nego sada traze jos. Da im nije "opterecenje" da saradjuju sa NSZ, ne bi im falili volonteri, sta vise, mnogo veci broj bi se prijavio jer i ta sica mnogo znaci kad nisi zaposlen. BRUKA!

  • anche

    11:50 // 25. 1. 2012.

    lepo, samo sto bi ministarstvo zdravlja tj. drzava morali da organizuju ovu stvar a ne da se civilni sektor bavi time. zbog cega placamo obavezno zdravstveno osiguranje? ovo je neko dao dodatne pare da topalovic dobije honorar za okupljanje volontera, a drzava vec placa (tj. mi -njeni gradjani) ogroman zdravstveni aparat koji efektivno radi 3 sata dnevno a 5 sati bleje i ogovaraju se...

    • gospodja

      18:25 // 25. 1. 2012.

      sramota!!!!!!!!!zaposlite decu!!!!!a ne samo da rade deca doktora i onih koji imaju para da plate,imam troje dece koji su volontirali po godinu dana a nijedno od njih vec cetiri godine nijednom nije pozvan ni na zamenu...zalosno!!!!kakva drzava??

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: