Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:03, 31. 1. 2018.

| Društvo

Vranjanci slave Dan grada

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
Dan Vranja foto Grad Vranje
140 godina od oslobođenja Vranja; foto: Grad Vranje

Pomenom stradalima za oslobođenje Vranja koji je služio Episkop vranjski Pahomije i polaganjem venaca na spomenik Čika Miti, danas je obeležen 31. januar, Dan Vranja.

O borbama za oslobođenje grada 1878. godine govorio je gradonačelnik Slobodan Milenković, ističući da su odvažne jedinice Šumadijskog korpusa, dobrovoljaca i ustanika, pod komandom generala Jovana Belimarkovića, donele Vranju davno iščekivanu slobodu.

Dok stojimo ovde ispred Čika Mite, ispunjavamo našu moralnu, ljudsku i patriotsku dužnost, slavimo ideale slobode, mira i patriotizma za koje su naši preci ginuli. Ideale kojima se moramo i mi voditi i koje ostavljamo budućim pokolenjima, uz amanet da se uvek sećaju i slave one koji su postavili osnovu tih vrednosti i svojim životima upisali narodnu slobodu i nezavisnost - rekao je Milenković.

Vence i cveće na spomenik Čika Miti položili su delegacije Grada, Vojske Srbije, Policijske uprave, BIA-e, narodni poslanik Slaviša Bulatović i načelnik Pčinjskog okruga Srećko Pejković, delegacije Gradske opštine Vranjska Banja, predstavnici udruženja građana, škola i političkih stranaka.

Večeras će svečanom akademijom i dodelom gradskih priznanja ovogodišnjim laureatima biti završeno obeležavanje 140 godina od oslobođenja Vranja, a u 21 sat u Hali sportova biće održan i koncert Miroslava Ilića.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: