Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:04, 9. 10. 2017.

| Društvo

Vranjski Omladinski savez se odrekao gradskih para

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
gradska uprava vranje foto im.
Iz Omladinskog saveza tvrde da je novac dodeljen organizacijama koje postoje tek nekoliko meseci; foto: I.M.

Omladinski savez Vranja odrekao se 120.000 dinara koje su dobili za projekat na gradskom konkursu iz oblasti društvenog i humanitarnog rada. Svoju odluku obrazložili su u otvorenom pismu koje je upućeno Gradu i Gradskom veću.

Kako se navodi u pismu koje je potpisao predsednik Dragan Nisić, ova organizacija se odriče dodeljenih sredstava koje će ustupiti u "humanitarne svrhe za grad Vranje“.

Nadamo se da ćemo time doprineti bar nekakvom funkcionisanju sistema našeg grada – zaključuje se u pismu gradskim vlastima.

Oni još smatraju da dodeljivanje ovog simboličnog iznosa Omladinskom savezu prelazi sve moguće granice licemerstva i da je u pitanju vređanje nečije inteligencije i cinizam.

To dokazuje i činjenica da su sredstva na ovom konkursu dodeljena pojedinim udruženjima koja postoje tek par meseci, godinu ili dve, koja nemaju nikakvog kapaciteta za realizaciju pojedinih aktivnosti – navodi se u pismu.

Podseća se i da ova ustanova iza sebe ima 27 godina ozbiljnog rada u omladinskoj politici.

Vi to niste prepoznali i time što ste prekinuli naš rad doprineli ste da u poslednjih godinu dana vlada totalni mrak iz koga se omladina i njihove težnje i interesovanja ne naziru – kaže se u pismu.

Omladinski savez grada Vranja nije dobio novčana sredstva na prethodnom konkursu iz oblasti društvenog i humanitarnog rada.

Pre par dana grad Vranje doneo je rešenje o raspodeli 5,75 miliona dinara za finansiranje programa i projekata u oblasti društvenog i humanitarnog rada za drugu polovinu 2017. godine.

Za dobijanje sredstava po ovom konkursu prijavile se 22 organizacije, a novac je dobilo njih 20.

Najviše sredstava dodeljeno je Udruženju za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama (MNRO) i to 850.000 dinara za projekat pomoći svojim članovima, dok je najmanji iznos 70.000 dinara dobilo je Udruženje “Monarh” i to za organizovanje humanitarne večeri za izgradnju spomen sobe u manastiru u Lepčincu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: