Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:31, 14. 6. 2017.

| Društvo

Za direktora škole “Čegar” ponovo izabran nastavnik koga optužuju za mobing

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
Škola "Čegar"
Škola ne menja direktora; Foto: Arhiva JV

Dugogodišnji direktor Osnovne škole "Čegar" Goran Dinić, prošle nedelje ponovo je izabran na tu funkciju, za koju je bio i jedini kandidat.

Dinić je dobio treći mandat na čelu Osnovne škole “Čegar”, a na direktorsko mesto došao je posle doskorašnjeg direktora “Pčelice” Zorana Jonića, 2008. godine. 

Međutim, neki od zaposlenih u “Čegru” kažu da im je Školski odbor zabranio da prisustvuju sednici na kojoj je Dinić reizabran, i da se diskusija o kandidatu vodila tek po njegovom odabiru na direktorsko mesto.

On mi je uručio nelegalno rešenje o odasku u penziju kako ne bih bio tu kada bude ponovni izbor i kako ne bih ukazao na mnoge nepravilnosti u njegovom dosadašnjem radu - kazao je nastavnik.


Direktor na sudu zbog navodnog neprijavljivanja učiteljice

Osim što su pojedini nastavnici negodovali zbog Dinićevog ponovnog imenovanja, tvrdivši da su od njega trpeli mobing, jedna od učiteljica, kako kaže, vodi spor koji je trenutno na apelaciji, zbog toga što je celo polugodište radila “na crno” jer joj je Dinić obećao posao.

Ja sam prevarena, izigrana i oštećena novčano zbog takvog postupka Dinićevog. Mi smo na sudu od 2011. godine, a pre toga sam prijavljivala i Školskom odboru koji nije reagovao i nadležnim inspekcijama - kaže učiteljica Zorica Miletić.


Dinić: Neistinite tvrdnje nastavnika, većina glasala za mene

Direktor škole “Čegar” je kazao da zbog obaveza oko završnih ispita ne može detaljnije da razgovara sa novinarima pre ponedeljka, i da je, uprkos tvrdnjama dela zaposlenih u školi, većina nastavnika tajnim glasanjem upravo njega izabrala da ponovo bude direktor škole.

Predsednik Školskog odbora Ljubomir Marinkov nije ni želeo da razgovara, izrazivši sumnju da je uopšte dobio poziv od novinara Južnih vesti.

Odakle ja znam da ste vi novinar Južnih vesti?...Ne može da me pitate. Hvala lepo, doviđenja - kratko je odgovorio Marinkov.

Podsetimo, pred prošlogodišnje izbore direktor Dinić je, sa svojih četvoro kolega koji su u školi dobili posao tek nekoliko meseci ranije, bio kandidat za odbornika na listi “Iskreno za Niš”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • TOP

    08:26 // 15. 6. 2017.

    Kad bi ljudi znali ko sve sedi u Skolskom odboru i kako se biraju li likovi iz kolektiva, iz redova roditelja i zajednice, bilo bi im jasno kakva je to farsa...Sve moze da se namesti i namontira, kao u decjoj igri isped zgrade koja nije fer..
    Uzgred, zasto na ovoj skoli nije zamenjena stojarija kao u 99% skola po Srbiji? Sta radi taj direktor vec dva mandata, evo i treci u najavi..

  • Đole

    21:04 // 14. 6. 2017.

    Mnogi od tih koji optužuju direktora su zaboravili svoje greške.

  • Smuk

    14:26 // 14. 6. 2017.

    Niko nije ni očekivao da će nešto pametno da "odrade"
    Što gore - to bolje !
    "Pedagoški" , nema sumnje !!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: