Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:16, 18. 6. 2013.

| Ekonomija

Dimitrovgrad: budžet na Skupštini

Autor:Miroslav NackovIzvor:Južne vesti
DSC-0563.JPG

Odbornici Skupštine Dimitrovgrada usvojili su izveštaj budžeta za prva 4 meseca 2013. godine, a predsednik Nebojša Ivanov kaže da je potrošeno 180 miliona dinara više nego što je planirano.

Nakon višesatne diskusije odbornici su prihvatili izveštaj o poslovanju budžeta za prva četiri meseca, a obrazlažući izveštaj predsednik opštine Nebojša Ivanov je rekao da cifre pokazuju manjak od blizu 180 miliona dinara u odnosu na prethodni budžet i za nerealno planiranje prihodne strane u budžetu optužio prethodno rukovodstvo.

- Presek stanja u poslovanju budžeta je bio neophodan kako bi nova lokalna vlast znala u kom obimu preuzima budžet - rekao je Ivanov.

Prihvaćen je i završni račun budžeta za 2012. godinu, kojim je iskazan suficit od skoro 159.000 dinara koji će biti raspoređen za izvršenje redovne delatnosti. Izglasan je i rebalans budžeta za ovu godinu, do kojeg je došlo, kako je objašnjeno od strane predlagača, zbog novih namenskih transfera od strane Republike.

U nastavku sednice odbornici su usvojili i set tačaka iz oblasti poljoprivrede, Odluku o promeni Statuta opštine, izmene Odluke o Opštinskoj upravi, razrešeni su i imenovani članovi Upravnih i nadzornih organa, a odbornici su se izjasnili i o sprovođenju javnih konkursa za imenovanje direktora javnih preduzeća.


Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: