Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:56, 25. 7. 2012.

| Ekonomija

Kako poslovati sa EU

Autor:Svetlana RajkovićIzvor:Južne vesti
kako-poslovati-sa-EU

Povodom završetka projekta “Poslovati sa EU”, predstavnici Regionalnog centra za mala i srednja preduzeća predstavili su danas aktivnosti koje su do sada uradili u okviru pomenutog projekta.

Opšti cilj tog projekta je povećanje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća koja posluju na teritoriji regiona Pernik i Nišavskog okruga, kao pružanje podrške malim i srednjim preduzećima u procesu integracije sa Evropskom Unijom.

– Naš Centar obišao je devedesetpet preduzeća i na osnovu zahteva privrednika uradili smo treninge i izdali udžbenik na temu poslovanja sa Evropskom Unijom. Ovim projektom hteli smo da omogućimo onim preduzećima koja su uspešna da svoje proizvode plasiraju na evropsko tržište – kaže Vladimir Dodić, menadžer projekta “Poslovati sa EU”.

 

Na završnoj konferenciji dodeljeni su i sertifikati predstavnicima malih i srednjih preduzeća koji su prošli obuku na temu “Kako poslovati sa Evropskom Unijom”. Predavanja su držali profesori iz Srbije i Bugarske.

– Pokušao sam da prilagodim svoja predavanja potrebama polaznika, da im ukažem na najvažnije zakonodavno-pravne okvire i međunarodno-pravni režim u kome se odvijaju međunarodni trgovinski odnosi – ističe Aleksandar Ćirić, profesor Pravnog fakulteta.

 

Predstavnici Regionalnog centra za mala i srednja preduzeća realizovali su ovaj projekat u saradnji sa partnerskom firmom iz Bugarske, Regionalnim centrom za pomoć malim i srednjim preduzećima – Pernik.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Čemu troškovi puta do Beograda!? Mogli su da prođu sa 3:0!

Đura Sardžama Čitalac

Tekst: Radnički ispraćen iz Beograda "petardom" - Zvezda porazila Nišlije

Pronađite nas na: