Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:30, 5. 9. 2012.

| Ekonomija

Konkurs za poslovne ideje

Autor:Jelena CvetkovićIzvor:Južne vesti
Dragana Jokić
Dragana Jokić iz Gadžinog Hana, jedna od ranijih dobitnica granta za razvoj proizvodnje u plasteniku.

Za izbeglice, interno raseljene, kao i osobe koje su kao povratnici vraćene u Srbiju iz drugih zemalja, objavljen je konkurs za dodelu grantova do 2.000 evra za pokretanje posla ili proširivanje delatnosti koju već obavljaju.

Kako je najavljeno, na konkurs bi trebalo prijaviti "razumnu poslovnu ideju" i definisati poslove kojima će se preduzeće baviti, kao i vrstu opreme ili materijala koja je neophodna za taj posao.

Pravo da konkurišu imaju stanovnici opština Blace, Kuršumlija, Soko Banja, Vladičin Han i Žitorađa, a prijavni formulari i detaljnije informacije biće dostupne na informativnim sastancima koji će u narednom periodu biti održani u ovim mestima.

Planirano je da bude finansirano 80 prijava. Takođe, osobe čije prijave budu finansirane imaće prilike i da prođu stručne i poslovne obuke, kao i savetovanja za dalji razvoj posla.

- Ovaj konkurs trebalo bi da omogući socijalno ugroženim ljudima da postanu ekonomski nezavisni, ali i da pokrenu nešto uspešno i korisno i da otvore nova radna mesta - rekla je Jolanda San Hoze, član Delegacije EU u Srbiji.

Prema objašnjenju nevladine organizacije "ENECA" iz Niša, koja je objavila konkurs, osnovna ideja je da ugroženo stanovništvo dobije priliku i mogućnost da se uklopi u društvo, ali ujedno i doprinese smanjenu nezaposlenosti.

Konkurs je objavljen u okviru projekta "Ekonomsko osnaživanje kao sredstvo za integraciju izbegica, interno raseljenih lica i povratnika" koji finansiraju Evropska Unija sa oko 222.000 evra i pomenute opštine sa oko 26.000 evra.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: