Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:13, 17. 10. 2013.

| Ekonomija

Nišlije stežu kaiš i u 2014. godini

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
prazni-dzepovi.jpg
Ilustracija

Budžet Niša za narednu godinu biće još restriktivniji, a gradonačelnik Zoran Perišić kaže da će para biti za najneophodnije dok je sve ostalo predmet diskusije.

U toku je priprema budžeta za narednu godinu, a gradonačelnik kaže da će ovog puta organizovati javnu raspravu koja je izostala prošle godine. Kakav god da je epilog rasprave, jasno je da će sada pažnja biti usmerena na prihodovnu stranu budžeta.

-  Očekujem restriktivniji budžet i rekao sam svojim saradnicima da se bave prihodima. Ne interesuje me i ne želim da znam vaše planove za trošenje, ono što mora da uđe u budžet ući će. Socijalna davanja, škole, vrtići, grejanje, troškovi. Sve drugo biće predmet diskusije, jednostavno možemo da trošimo samo onoliko koliko imamo - rekao je Perišić.

Preliminarni nacrt budžeta, prema rečima Perišića, trebalo bi da bude gotov do kraja meseca, a konačna verzija biće poznata nakon javne rasprave.

Ipak, činjenica je da se punjenje budžeta ove godine ne odvija kako je planirano, a po svemu sudeći, ni naredne neće biti bolje.

perisic Zoran Perišić, arhivska fotografija- Ne možemo više dozvoliti mogućnost pogrešne procene da će punjenje budžeta biti mnogo bolje iz ne znam kojih razloga - rekao je Perišić.

Iako maja meseca ove godine nije bio takvog mišljenja, gradonačelnik je ovog puta potvrdio da su prihodi lokalnim samoupravama znatno smanjeni donošenjem novih zakona i da zbog toga budžet mora biti restriktivniji.

Podsetimo, kada je pre 5 meseci izmenjen set poreskih zakona, što je uslovilo smanjenje direktnih sredstava za budžete lokalnih samouprava, Perišič je rekao "da ne očekuje da će to stvoriti dodatne probleme".

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • lidija

    19:51 // 19. 10. 2013.

    funkcioneri sve bogatiji a narod sve siromasniji nema sta, nisu tako pricali kad su dolazili na vlast, posto obecanje nisu ispunili tereba ih skloniti jer su stetniji od svih do sada,nece dugooooooooo

  • СРС НИШ

    00:38 // 19. 10. 2013.

    Напредно,нема шта. Свест народа о сопственом сиромаштву ће се опет помрачити хапшењем неког богаташа,кога ће Апелациони суд ослободити након месец дана.Ухапсиће га на насловној,а ослободити у фусноти.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: