Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:37, 20. 8. 2016.

| Ekonomija

Odleteo prvi avion iz Niša za Dortmund

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
wizz
Prvi putnici odleteli za Dortmund; foto: Vanja Keser arhiva

Od danas je i zvanično u redovnom redu letenja kompanije “Wizz Air” i linija Niš-Dortmund, a putnici će do ovog grada u Nemačkoj i put Niša moći da lete utorkom i subotom.

WIZZAIR-NIS-FOTO-VANJA-KESER-JV3 Doček vodenom zavesom; foto: Vanja KeserPlanirano je bilo da prvi avion iz Dortmunda na niški Aerodrom “Konstantin Veliki” sleti u 11:10, ali je on poranio pa je po niškoj pisti rulao već u 11:02.

Dočekan, sada već tradicionalnom vodenom kapijom, avion je dovezao prve putnike u Niš, a već oko 11:40, nakon ukrcavanja onih koji putuju u Dortmund, poleteo je ka Nemačkoj.

WIZZAIR-NIS-FOTO-VANJA-KESER-JV12 Doček rukovodstva grada; foto: Vanja KeserGradonačelnik Niša Darko Bulatović sa svojim saradnicima je dočekao posadu "Wizz Air"-a, a pošto iz Niša ima sve više avio-linija, on kaže da se očekuje naredne godine i 300.000 putnika što bi Javnom preduzeću "Aerodrom Niš" omogućilo da funkcioniše samostalno i bez opterećenja budžeta.

Nova avio-linija puno znači za grad i građane iako aerodorm nije samo aerodrom građana Niša, već čitavog regiona. To je još jedno otvaranje grada. Jedan prozor u svet. Još jedan korak ka cilju da naš grad postane regionalni ekonomski i privredni centar - rekao je Bulatović.

Karte na sajtu “Wizz Air”-a mogu se kupiti po ceni već od 1.699 dinara u jednom smeru.

WIZZAIR-NIS-FOTO-VANJA-KESER-JV15 Prvi putnici iz Niša na letu za Dortmund; foto: Vanja KeserPodsetimo, “Wizz Air” iz Niša već leti ka Malmeu i Bazelu, a od 1. avgusta uveo je redovne linije i ka Minhenu (Memingen) i Ajndhovenu.

Pored ovog mađarskog avio-prevoznika, letove iz Niša ka Bratislavi, Dizeldorfu, Milanu i Berlinu  uskoro bi trebalo da započne i niskotarifna kompanija "Ryanair".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pero Perić

    18:32 // 22. 8. 2016.

    Još samo da nam jedovoljno novca da možemo da putujemo, a da ponesemo i veš (odnosno prtljag) sa sobom.

  • Kostas Gasopulos

    07:44 // 22. 8. 2016.

    Ovom dinamikom da se otvaraju nove linije iz Niša pa možemo očekivati da će to stvarno početi da doprinosi promociji ovog dela Srbije širom Sveta. Potrebno je da se mnogo više angažuju turistički poslenici na programima koji se nude širom starog kontinenta, svugde tamo gde lete avioni iz Niša. Nuditi kratke ture do Niša za male pare i tako privući mlade ljude na ove prostore da se provedu.

  • shaft

    20:11 // 21. 8. 2016.

    Jel ce nam dodje Borusia,mogla bi jedna prijateljska?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: