Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:27, 11. 6. 2012.

| Ekonomija

Prilika za razvoj ženskog preduzetništva

Autor:Jelena CvetkovićIzvor:Južne vesti
sajtzene
Naslovna strana sajta www.epreduzetnice.rs

U okviru projekta "Žensko e-preduzetništvo" u Nišu je predstavljen novi Internet portal i konkurs za dodelu bespovratnih sredstava i poslovnog prostora.

Ova projekat sprovodi se sa ciljem da poboljša ekonomski položaj nezaposlenih žena u Nišavskom i Topličkom okrugu kroz edukaciju, motivaciju i pružanje mogućnosti.

- Želeli smo da pokrenemo projekat kojim ćemo na lokalnom nivou unaprediti razvoj ženskog preduzetništva - rekao je Milan Veličković iz organizacije "Suprima".

Od skoro je aktivan i Internet portal projekta putem kog će sve zainteresovane žene moći da prijave svoje firme i naprave profile kojim će se predstaviti.

Takođe nakon registrovanja, na portalu ćete moći besplatno da dobijete sve potrebne informacije o umrežavanju i pokretanju sopstvenog biznisa.

- Značaj ovog portala je što neće pružiti samo osnovne informacije, već su te informacije zapravo iskustveni saveti. Tako će portal imati, na neki način i ulogu mentora - rekla je Vesna Jevtović, predsednica Udruženja poslovnih žena Niš.

Ona je iznela podatke da se u Srbiji za 6 meseci zatvori oko 30% novootvorenih preduzeća, a za godinu dana 50%. Takođe, znatno veći procenat nezaposlenih žena je u Pirotu i Prokuplju.

- Naša okolina zahteva da žene budu proaktivne i preduzimljive. Iako žene u podjednako obrazovane kao muškarci, ipak postoji diskriminacija prilikom zapošljavanja prilikom pokretanja sopstvenog biznisa. To je naročito izraženo na jugu Srbije - rekla je Jovanka Lovra, menadžerka projekta "Žensko e-preduzetnišvo".


Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava i kancelarijskog prostora objavljen je danas i trajaće do 25. juna.

Pravo na učešće imaju nezaposlene žene iz Nišavskog i Pirotskog okruga koje imaju ideju kako da pokrenu sopstveno poslovanje ili su već u procesu pokretanja posla, a neophodna su im dodatna znanja, veštine, novac ili poslovni prostor.

zensko preduzetnistvo Sa predstavljanje konkursa

- Mi smo uvek tu da podržimo ovakve inicijative i koliko god je moguće da omogućimo što duži opstanak firme i zapošljavanje što većeg broja radnika. Drago nam je da žene jesu upornije kada su u pitanju ovakve stvari. One uvek duže ostaju u praksi i rado se odazovu kad organizujemo obuke i seminare - rekla je Jasna Stevović, direktorka Biznis Inkubator Centra Niš.

Projekat sprovodi NVO "Suprima" Niša uz finansijsku podršku Fondacije za otvoreno društvo i Udruženja poslovnih žena i Biznis inkubator centra iz Niša i Prokuplja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Davor Todorović

    19:56 // 11. 6. 2012.

    Znaš kako ćete da ih aktivirate? Ponudite im po 500 evra za platu i nećete moći da se odbranite od navale.
    Ali ljudi, ovo je najjače
    ,,Iako žene u podjednako obrazovane kao muškarci, ipak postoji diskriminacija prilikom zapošljavanja prilikom pokretanja sopstvenog biznisa. To je naročito izraženo na jugu Srbije "
    I šta će oni da preduzmu povodom te diskriminacije? Da otvore još dva internet portala? Evo, ja mislim sa njihovom pojavom, ovi biznismeni i poslodavci ima odmah da se zatresu od straha i više neće biti diskriminacije.
    Malo se zeznuli oni, nije pitanje samo diskriminacija pola pri zapošljavanju, ovde je pitanje opšte diskriminacije celog naroda i građana na jugu Srbije. Neki čelnici zauzimaju po nekoliko radnih mesta, tako da ljudi od takvih ne mogu ni da dođu do vrata firme a kamoli da se zaposle.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: