Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:18, 23. 10. 2014.

| Ekonomija

Radnici “Gorice” traže redovne plate

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
protest gorica
Radnici "Gorice" protestvovali i u julu ove godine

Nakon što su trinaest dana prestajali sa radom na jedan sat u znak protesta, a nije bilo reakcije rukovodstva, radnici niškog JKP “Gorica” danas će od 13 sati održati štrajk upozorenja ispred uprave ovog preduzeća.

Zaposleni u ovom preduzeću, koji su članovi Samostalnog sindikata i Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata, u štrajk su krenuli zbog, kako kažu, teške situacije u kojoj se nalaze.

Predstavnik Samostalnog sindikata u “Gorici” Nebojša Petrović napominje da se zahtevi radnika nisu menjali od oktobra 2012. godine, a da se pre svega tiču uspostavljanja redovne dinamike u isplati zarada.

Nema pomaka ni nagoveštaja za neko sistemsko rešenje. Avgustovska zarada nije uplaćena, a obustave od zarade nisu uplaćene od maja - objašnjava Petrović.

Napominje da su sindikati od Nadzornog odbora i internog revizora JKP “Gorica” tražili mišljenje da li se zarade primaju u skladu sa zakonom, kao i da su se obratili načelniku Uprave za komunalnu delatnost i gradonačelniku Niša da se uključe u reševanje problema u ovom preduzeću.

Podsetimo, ova dva sindikata krenula su sa štrajkom od 9. oktobra, a direktor JKP “Gorica” Igor Jovanić tada je rekao da zahtevi radnika jesu opravdani, ali da je opravdana i situacija u kojoj se nalazi Niš i cela zemlja. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • brajko

    10:24 // 24. 10. 2014.

    prvo otpustiti polovinu(visak) a onda ovima dati platu

  • Pedjoni

    23:17 // 23. 10. 2014.

    Svi u privatni sektor!!!... pa nek zarade mnogo vecu i redovniju platu. Ne sumnjam da ce takvi strucnjaci i eksperti vrlo lako naci posao na postenom i nenamestenom konkursu.

  • Bobiska

    20:42 // 23. 10. 2014.

    Treba im dovesti druga Sasu Stoiljkovica nacelnika uprave za direktora, pa ce videti sta je direktor.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: