Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:42, 29. 1. 2015.

| Hronika

Novakoviću određen pritvor do 30 dana

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti
Palata pravde
Palata pravde, Niš

Zbog mogućnosti uticaja na svedoke Viši sud odredio jednomesečni pritvor bivšem direktoru "Jugoistoka" i lideru niškog SPS-a Igoru Novakoviću i još petorici uhapšenih zbog sumnje da su umešani u korupciju, potvrđeno je Južnim vestima u sudu.

Prema proceni sudije za prethodni postupak, Novakoviću, Predragu Vlajkoviću, Predragu Stojiljkoviću i Nikoli Jovanoviću pritvor je određen i zbog mogućeg "uznemiravanja javnosti".

(/slika2)Podsetimo, Igor Novaković, njegov nekadašnji šef kabineta Predrag Vlajković, vlasnici preduzeća CIM Grupa, vlasnik agencije "Account" i službenik "Telekoma" Srbija su u utorak ujutru uhapšeni zbog sumnje da su umešani u čitav niz malverzacija.

Novaković je osumnjičen da je mimo procedura dodelio CIM grupi vredan posao. Preko 30 miliona dinara je, kažu u policiji, zatim "vađeno" preko fantomskih firmi.

Pored toga Novaković i Vlajković se dovode u vezu sa zloupotrebom 260 mobilnih telefona vrednih preko 50.000 evra dobijenih od "Telekoma", koji su navodno umesto kod radnika "Jugoistoka" nelegalno završili u rafovima raznih prodavnica.

Novakoviću se na teret stavlja i da je novcem "Jugoistoka" popravku službenog automobila, umesto u ovlašćenom servisu, platio 8.000 evra servisu u Svrljigu.


Novaković još u bolnici

Trenutno zdravstveno stanje Igora Novakovića javnosti nije poznato.

Novinarima je na Klinici za kardiologiju rečeno da niko bez saglasnosti direktora ne sme da daje informacije, a da je direktor na sastanku.

Kako je sinoć rečeno novinarima na Klinici za kardiologiju, Novaković je stabilno, ali su se čekali rezultati dodatnih kontrola.

Inače, prema informacijama iz Višeg tužilaštva, Novakoviću je pozlilo juče po podne tokom ispitivanja, nakon čega je on kolima Hitne pomoći odvezen na Kliniku za kardiologiju niškog Kliničkog centra.

Portparol Višeg tužilšatva Vladimir Stanojević je rekao da se Novaković protivio prekidu saslušanja.

On je prilikom saslušanja imao napad kašlja i ponuđeno mu je da pozove Hitnu pomoć. Ali on je insistirao da iznese odbranu, insistirao je na tome da je ne zovemo. Saslušan je i nakon toga odvezen u Klinički centar - rekao je Stanojević.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Čiča

    01:30 // 31. 1. 2015.

    Definitivno, bez premca, najsumnjiviji od svih političara! Sa kim i sa čim se ovaj sve nije petljao ne znam kako je i do sada bio na slobodi.

    • radomir velickovic

      16:37 // 31. 1. 2015.

      S kojim se poslom vi Čiča sve petljate? Oh wait... vi ste anonimni

  • Radomir Velickovic

    15:45 // 30. 1. 2015.

    Izdrzace Igor i bice jos jaci. Ne plasi se Srbijo, digni glavu, nema neutralnih

  • tako ti je to kod nas u epsu

    12:46 // 30. 1. 2015.

    ma da je hteo malo da odluta u svojim ograničenjima i van zakona hteo je,tako npr mesec dana pre obustave zapošljvanja u javnom sektoru ljudi su ovde upadali kao kruske bez staza,zvanja i obrazovanja.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: