Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:32, 17. 10. 2016.

| Hronika

Vučić: Voleo bih da vidim dokaze da je Dikić planirao napade

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:N1, Južne vesti
Aleksandar Vučić
Srpski obaveštajci drugačije izveštavaju o hapšenju; Aleksandar Vučić, foto: Vanja Keser

Nakon što je bivši komandant srpske Žandarmerije Bratislav Dikić uz još 19 osoba uhapšen u Crnoj Gori pod sumnjom da je planirao državni udar u toj zemlji, premijer Srbije kaže da ne veruje u optužbe i da bi "voleo da vidi i da čuje stvarne i ozbiljne podatke" o tom slučaju.

Javne reakcije srpske Vlade nije bilo, a premijer Vučić je tokom posete Prokuplju na pitanja novinara N1 odgovorio da sumnja u optužbe, jer, kako je rekao, obaveštajni podaci Srbije pokazuju drugačije.

Lično u to ne verujem, imajući u vidu druge obaveštajne podatke do kojih smo mi došli i kojima mi raspolažemo, ali ću se naravno izviniti i reći "alal vera uradili ste dobar posao" ako mi neko pruži bilo kakve druge informacije, a do sada ih nismo dobili - rekao je Vučić.

Premijer je rekao i da su mnogi od onih koji su uhapšeni, preko advokata tražili intervenciju države Srbije, ambasade Srbije u Crnoj Gori i da je ambasada Srbije poslala svoje službenike da ih obiđu u pritvorskim jedinicama.

Podsetimo, crnogorsko Specijalno tužilaštvo saopštilo je da su nekadašnji komandant srpske Žandarmerije Bratislav Dikić i još 19 naoružanih osoba uhapšeni zbog sumnje da su planirali državni udar i hapšenje Mila Đukanovića.

Inače, sve se desilo samo dan pred izbore u Crnoj Gori.


Petronijević: Sve mi liči na nameštaljku

Protest Goran Petronijević Goran Petronijević (prvi s leva) na protestu u Nišu sa Dikićem (u sredini); Foto: Vanja KeserPotpredsednik "Pokreta za Srbiju" Goran Petronijević, koji je pre nekoliko godina kao advokat zastupao Dikića i njegovog rođenog brata. a pred aprilske izbore sa njim organizovao i "Anti-NATO" proteste, kaže da je za hapšenje saznao posredno, od prijatelja i da nije uspeo da kontaktira Dikića.

Ipak, iako kaže da ne zna šta se desilo i otkud Dikić uopšte u Crnoj Gori, zaključuje da ne veruje u optužbe crnogorskog tužilaštva.

Meni to jako liči na neku nameštaljku, naročito imajući u vidu momenat kada se to desilo. Sa koje strane ko ide, ko je kako i na koji način u tome učestvovao to stvarno ne znam i morao bih da se čujem sa njim, da vidim i otkud on dole - kaže Petronijević.

Petronijević kaže da je uveren da je hapšenje "u vezi sa predizbornom kampanjom" u Crnoj Gori.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Lahor

    16:07 // 17. 10. 2016.

    Ma lazu,gledaju te u oči i lazu

  • zdravko vintar

    14:57 // 17. 10. 2016.

    E sada ponovo imamo novu temu. I oko nje ćemo se raspravljati. Plate i penzije opet padaju u zaborav. Ali dobili smo autobus iz Beograda. Jedan jedini. I zato treba da budemo srećni. Da li je bolje biti srećan ili pametan ?

  • Ovca za šišanje

    14:48 // 17. 10. 2016.

    Сг ће ти ги донесЕмо!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: