Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:35, 18. 11. 2016.

| Hronika

Žena privedena zbog požara u Elektrodistribuciji

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Zgrada elektrodistribucije
Požar se raširio kroz ventilaciju; Foto: JV

Zbog sumnje da je izazvala požar u niškoj Elektrodistribuciji 51-godišnjoj ženi određeno je zadržavanje do 48 sati, kažu u Osnovnom javnom tužilaštvu. Ona je, kako se sumnja, zapalila vatru koja se proširila na zgradu EPS-a. 

Utvrđeno je, dodaju, da je upaljen otpad i da se vatra raširila kroz ventilaciju do krova zgrade.

Dejstvo otvorenog plamena na zapaljiv materijal – otpad, otpadno ulje u uljnoj jami ispod trafoa T2. Pravac prostiranja požara bio je kroz ventilacioni kanal do krova i od krova po obodu ka dispičerskoj sali na 3. spratu – kazali su u Tužilaštvu.

Zbog jučerašnjeg požara u kome niko nije stradao ali je pričinjena materijalna šteta, veliki deo centra grada nije imao struju, ali je snabdevanje normalizovano sinoć oko 18 sati, kazao je direktor niškog ogranka EPS-a Boban Džunić.

Uključen je jedan od 2 trafoa koji je ostao neoštećen, drugi trafo koji ima manja oštećenja će da bude doveden u stanje punog rada za dan ili dva. Ukoliko ne bude moguće uvešćemo novi trafo koji imamo u rezervi – kazao je Džunić.

Džunić dodaje da je obezbeđenje Elektrodistribucije nekoliko puta udaljavalo osobu koja je palila otpad pored kontejnera u neposrednoj blizini zgrade. Podsetimo da je požar izbio juče oko 10 sati ujutru i da je na terenu bilo 17 varogasaca sa 8 vozila.


"Mediana" traži odgovarajuće lokacije za kontejnere

Iz JKP “Mediana” kažu da sami kontejneri pored zgrade EPS-a nisu goreli, ali da će tražiti od nadležne Uprave za komunalne delatnosti da odredi lokacije na kojima treba da budu postavljeni. Ovo je od gradskog rukovodstva tražio i v.d. direktora Elektroprivrede Srbije Milorad Grčić posle obilaska zgrade koja je gorela. kontejneri pored zgrade EPS-a Kontejneri pored EPS-a; Foto: JKP "Mediana"

Jasno se vidi da kontejneri nisu goreli, druga je stvar da li oni tu treba da stoje. Sigurno ćemo ukloniti kontejnere, ne samo sa te lokacije nego sa svih pošto mnogi stanari izbacuju tamo gde im odgovara - kažu iz "Mediane". 

U ovom preduzeću dodaju da je paljenje kontejnera česta pojava, naročito zimi. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nislika

    14:57 // 20. 11. 2016.

    Prva vest koja je data je bila logicna da su majstori nesto popravljali u potkrovlju zgrade prilikom zavarivanja odletela je varnica i napravila pozar. Ali u tom slucaju bi oni bili krivi ovako je kriva neka beskucnica koja mozda uopste nije ni bila tu il je slucajno prolazila s obzirom da je blizu centar za socijalni rad. Bravo za EPS

  • nenad 2008

    06:53 // 20. 11. 2016.

    A, gde je video nadzor? A, gde je protivpožarni sistem? A, gde je fizičko obezbeđenje? "nekoliko puta udaljavalo osobu" Nekoliko puta!? Kakva neozbiljnost, neodgovornost !? Ko je na takvim mestima? Najčešće, penzonisana lica iz Vojske i Milicije. A, kako da se desi baš na pataricu slave Sv. Đorđe? A, kako bi Nemci postupili posle požara!? Mnogo je toga "kako" i "zašto" u siromašnoj Srbiji.

  • Pavle

    17:20 // 19. 11. 2016.

    Јел се пита неко дал је то уље трансформаторско уље канцерогено, где је оно отишло, изгорело па у ваздух, исцурело па у канализацију, па у Нишаву ?!
    Мене уопште не интересује дал је изгорео контејнер или није.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: