Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:00, 22. 1. 2013.

| Istražujemo

Komisije - udomljavane kadrova ili nešto drugo?

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
opstina321.jpg
Zgrada niške Opštine

Činjenicu da gradske i opštinske Komisije zapošljavaju preko 100 članova stranaka vlasti i opozicije mnogi tumače kao udomljavanje kadrova. Vlast tvrdi da svojim radom oni ipak koriste građanima.

Nakon promene vlasti, u Opštini Medijana su pored 4 postojeće formirane još 4 nove komisije, dok je 8 potpuno novih formirala i Opština Palilula.

Jednu novu komisiju dobila je i Opština Pantelej, a doskorašnji predsednik te Opštine i predsednik sada opozicione DS Slaviša Dinić ovaj čin ocenjuje kao “udomljavanje partijskih kadrova”.

- Oni su ubacili zamenika predsednika Opštine, zamenika predsednika Skupštine, brojne komisije, zamenike načelnika, tako da sadašnji transferi opština već postaju problematični da zadovolje samo primanja funkcionera i službenika gradskih opština - naglasio je Dinić.

Niko od predstavnika političkih partija koje čine aktuelnu vlast nije želeo da odgovara na pitanja novinara u vezi sa ovom temom.

Novinar RTS-a Dejan Tasić kaže da je možda najveći problem to što je “komisija sve više, a konkretnih rezultata nema”.

- Postoji jedna izrekaiz ranijih vremena koja kaže: “ako hoćeš da nešto zataškaš onda formiraš komisiju”. To traje godinama i ništa se ne rešava - zaključuje Tasić.

Kao što su Južne vesti već pisale plate predsednika komisija na gradskom nivou su i dalje tajna, jer o njima niko ko ih prima ne želi da priča, a nije poznato ni koliko često komisije održavaju sastanke.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan Pantic

    18:58 // 22. 1. 2013.

    partijski drugovi, funkcioneri skinite nam se sa grbace

  • Marko

    18:21 // 22. 1. 2013.

    mala Majo, kada porastes sve ce ti se samo kasti:-). Pa lepo je g.Dinic rekao: u njihovo vreme nije bilo zamenika predsednika opstine, zamenika pr. skupstine, zamenika nacelnika, bilo je manje komisija a poslovalo se domacinski koliko god se pokusava da obesmisli ta prica zaduzivanjem a ovi se zaduzuju i tokom noci. Gledajte cinjenice! One su po Vama LICEMERNE, ZALOSNO!
    Grad ce brzo bankrotirati jer ovi novi su mnogo gladni, neumeju, nemaju ideju, nemilice trose, bahato se ponasaju, zloupotrebljavaju sluzbena vozila jer i nemaju svoja i.... Brzo da porastes!!! A onda ces shvatiti.

  • Danko

    18:05 // 22. 1. 2013.

    Da li je bio javni konkur za izbor clanova komisija,koje kvalifikacije su bile trazene,kada i gde je objavljen,kako i po kom kriterijumu se vrsio izbor,..????

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: