Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:24, 31. 10. 2011.

| Kultura

"Glum bal" festival u Nišu

Autor:Lj.S.Izvor:Južne vesti
glum bal

U Narodnom pozorištu će od 1. do 7. novembra biti održan prvi Pozorišni balkanski festival glumačkih ostvarenja "Glum bal".

Festival će biti otvoren u utorak, 1. novembra od 20h premijerom predstave "Isti-na" niškog Narodnog pozorišta u režiji Biljane Vujović. U isto vremen na platou ispred Narodnog pozorišta će biti otvorena izložba "Velikani narodnog pozorišta na poštanskim markama" autora vajara Slobodana Ristića, a u foajeu pozorišta izložba slika akademskog slikara Marine Kalezić.

U sredu, 2. novembra biće odigrana predstava April de Angelis "Zatvorenih očiju" u režiji Lajle Kaikčije Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice. U 22h biće održan koncert “Vojvodina Recommended" tamburaškog orkestra "Melem" iz Zrenjanina.

Trećeg dana festivala na programu je predstava Vladimira Đurđevića "Zbogom žohari" u režiji Slađane Kilibarde Narodnog pozorišta „Toša Jovanović" iz Zrenjanina

Predstava "Tri sestre" Antona Pavloviča Čehova u režiji Krikora Azirjana pozorišta iz Sofije biće odigrana u petak, 4. novembra od 20h. U klubu "Scena" od 22h biće održana promocija knjige “Teatar pokreta Joževa Nađa” autora Milana Mađareva.

U subotu, 5. novembra na programu je predstava "Kišinjevska ruža" Ota Tolnaija u režiji Andraša Urbana Pozorišta "Deže Kostolanji" iz Subotice. Nakon toga, od 22h u klubu "Scena" biće održana tribina “Problemi savremenog srpskog teatra I perspektiva mladog diplomiranog glumca u Srbiji” Željka Hubača, dramskog pisca.

Šestog dana festivala biće odigrana predstava Viljema Šekspira "Hamlet" u režiji Dejana Projkovskog Dramskog teatra iz Skoplja.

Festival "Glum bal" će biti zatvoren u ponedeljak, 7. novembra predstavom "Devet i nešto" Pozorišta iz Varne.

Svake večeri biće biran glumac večeri, a žiri će činiti Petar Božović, Žarko Radić i Slobodan Milatović. 

Cena kompleta karata je 2.700 dinara, a pojedinačna karta je 600 dinara, za studente na cenu pojedinačne karte sledi 50% popusta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Laza

    23:32 // 1. 11. 2011.

    ISTI - NA je skandalozna predstava cak i za decija pozorista... Traje oko sat vremena i vredja inteligenciju.... Otvaranje izlozbe i Festivala ispred zgrade pozorista je zaista netipicno - malo su se ljudi smrzli a onda je izasla Ona i pod maskom otvorila Festival... Zaista je vreme da se vrati u lutkarstvo i da dramsko pozoriste prepusti znalcima!

  • SF

    00:29 // 1. 11. 2011.

    Isti-na?Rezija Biljana Vujovic? Deja Vu...Tamburaski orketar na pozorisnom festivalu? I sve to zacinjeno promocijom jednog i tribinom drugog koji ce na sva usta objaviti estetizovano-kulturolosku revoluciju NP Nis pod vodjstvom Bilje bajke. Aman, hoce li neko najzad da ucini nesto i spreci ovakvo razbacivanje novca poreskih obaveznika? Ajde barem vi iz Juznih vesti istrazite koliko kosta gradjane Nisa taj glamurozno najavljeni festival sa vise nego prosecnim ucesnicima.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: