Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:04, 20. 4. 2016.

| Kultura

Koncert "Stazom muzičkih epoha" u Simfonijskom

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
Anđela Bratić
Jedna od najzanimljivijih flautistkinja mlađe generacije

Flautistkinja Anđela Bratić uz pratnju pijaniste Ivana Novakovića predstaviće se niškoj publici u četvrtak 21. aprila u 20 sati u sali Niškog simfonijskog orkestra i na koncertu "Stazom muzičkih epoha" odsviraće najzanimljivija dela od početka 19. do polovine 20. veka.

Čuće se kompozicije Bacinija, Šuberta, Debisija i Prokofjeva.

U Niškom kulturnom centru Anđelu Bratić nazivaju jednom od najzanimljivijih flautistkinja mlađe generacije. Diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Beogradu i magistrirala na Univerzitetu Johanes Gutenberg u Majncu gde je dobila zvanje koncertnog soliste.

Vanredni je profesor Fakulteta umetnosti u Nišu.

Ivan Novaković rođen je u Nišu, a diplomirao i magistrirao na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Ovaj 40-godišnji pijanista prvi put je sa orkestrom nastupio sa 15 godina kada je svirao Grigov koncert u a-molu.

Karte se po ceni od 200 dinara prodaju na biletarnicama Niškog simfonijskog orkestra i Niškog kulturnog centra, kao i na ulazu pred sam koncert.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mika

    05:08 // 22. 4. 2016.

    U najmanju ruku izuzetno mediokritetan i nekvalitetan muzicar, izvodjac, pedagog.... Ali, zahvaljujuci politickim vezama i uticajima kao i tome da je u pitanju Nis- nije ni cudo sto se smatra odlicnom. Kada neko bez ikakvog iskustva uleti pravo sa studija na docentsko mesto- onda njeni studenti prakticno uce greske svog pedagoga. Tuzno.

  • ana

    16:54 // 20. 4. 2016.

    Vrhunska umetnica, kamo sreće da je više takvih ljudi ostalo u Nišu, lepši i bolji bi nam bio grad

  • janja

    11:40 // 20. 4. 2016.

    Osim sto je vrhunski koncertni majstor na flauti, odlican pedadog koji na akademiji nesebicno prenosi svoje znanje studentima ona je i lepa zena! Odlicnaje simbijoza sa pijanistom Ivanom Novakovicem u svakom pogledu! Toplo preporucujem ovaj koncert njihvo muzicko prozimanje i ljudska hemija jednostavno dele sa slusaocima!

    • maja

      14:30 // 20. 4. 2016.

      Anđela jel si to ti? hahaha

    • Petar

      07:30 // 21. 4. 2016.

      @maja,
      ne bi bila dobra Nišlijka da ne "ujedeš"? Zar tako smatraš i ostavljaš (opravdani)prostor da Niš, po mnogo čemu, i dalje tretiraju kao palanku? Anđela jednostavno, odlično svira. Pretpostvaljam šta ti smeta, ali (u najmanju ruku) gest ti je prost!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: