Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:00, 16. 1. 2015.

| Kultura

Konkurs za pesme i stripove sa motivima iz bajki

Autor:M.VučićIzvor:Južne vesti
bajka
Mališani inspiraciju treba da potraže u bajkama; foto: flickr.com

Deca od 6 do 15 godina koja vole da pišu i crtaju, mogu do 1. marta da pošalju svoje pesme ili stripove po motivima iz bajki, na konkurs koji raspisuje Dečija biblioteka u Nišu povodom obeležavanja Svetskog dana knjige za decu.

Literarni deo konkursa podrazumeva da učesnici napišu pesmu na temu “Kad bih bio mali princ” odnosno “Kad bih bila mala princeza”. Kako kažu iz biblioteke, u pesmi deca treba da prenesu svoj lični doživljaj uloge princa ili princeze, inspirisan doživljajem izabranog junaka iz bajke ili priče za koju su se opredelili. 

Oni kojima crtanje više ide od ruke, mogu napraviti strip stranicu na temu “Srpske narodne bajke u stripu”. Potrebno je da učesnici odaberu jednu srpsku bajku i predstave je u vidu stripa na jednom listu bloka za crtanje, pri čemu su dozvoljene sve likovne tehnike i stilski izrazi.

Cilj konkursa je, kažu, da male stvaraoce motiviše za čitanje i podstakne kod njih kreativni pristup literaturi primerenoj njihovom uzrastu.

Sve dodatne informacije o konkursu mogu se naći na sajtu Narodne biblioteke. Kako kažu iz biblioteke, konačni rezultati će biti objavljeni na sajtu do 25. marta 2015. godine. Najbolji radovi će biti predstavljeni na zajedničkoj izložbi, a nagrađenim autorima biće dodeljene pohvalnice, medalje i knjige.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

I? Kvo ce bidne u četvrtak iznad Univerzitet? Beli dim ili crni dim?

Qgo čitalac

Tekst: O rektoru iza zatvorenih vrata - Jovan Stepanović dobio najviše glasova Senata

Pronađite nas na: