Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:31, 3. 2. 2017.

| Kultura

Likovno-literarni konkurs niške biblioteke za osnovce

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
plakat konkursa
Novi konkurs za nadarene osnovce; foto: Narodna biblioteka

Mališani stari od 6 do 15 godina nadareni za pisanje ili slikanje, svoje radove mogu da pošalju na konkurs “Aplauz za knjigu” Narodnoj biblioteci “Stevan Sremac” u Nišu, koji će biti otvoren do 1. marta. Najbolji radovi, kažu u biblioteci, biće nagrađeni.

Literarna dela, navode u biblioteci, moraju da budu čitko napisana ili otkacina u 3 primerka, dok likovni radovi mogu da budu u svim tehnikama.

Ovo je 16. put da Narodna biblioteka “Stevan Sremac” povodom Svetskog dana knjige za decu organizuje ovakve konkurse, a kako kažu, ove godine učenici će biti bodavni u 2 kategorije.

Učenici će biti podeljeni u dve kategorije. 1. kategorija su oni mlađi, učenici od 1. do 4. razreda, dok je 2. kategorija za učenike od 4. do 8. razreda. Najbolji radovi, po mišljenju stručnog žirija, biće objavljeni 24. marta na sajtu Narodne biblioteke “Stevan Sremac” - rekli su u biblioteci.

Radove sa podacima o imenu i prezimenu, adresi, mejlu, brojem telefona, nazivom škole, razred i ime i prezime nastavnika-mentora, kako kažu u biblioteci, učenici treba da pošalju na adresu Narodna biblioteka “Stevan Sremac” Niš, Odeljenje knjige za decu, 18000 Niš, Sinđelićev trg broj 2, sa naznakom da se radi o konkursu.

Pored toga, moguće je da se pošalje i mejlom na [email protected]

Najuspešnije učesnike očekuju nagrade koje će biti dodeljene na svečanosti 1. aprila 2017. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: