Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:40, 8. 9. 2016.

| Kultura

Najveća glumačka imena na crvenom tepihu u Leskovcu

Autor:D. MarinkovićIzvor:Južne vesti
LIFFE
Koncerti "Viva Vox"-a i Lene Kovačević; foto: D.M.

Deveti LIFFE će od 13. do 17. septembra u Leskovcu ugostiti neke od najvećih glumaca u regionu. Crvenim tepihom prodefilovaće Miki Manojlović, Lazar Ristovski, Mirjana Karanović, Nebojša Glogovac, Bogdan Diklić, Branislav Lečić, Nataša Ninković, Zijah Sokolović...

Ovogodišnji festival filmske režije trebalo bi da bude najbolji do sada jer će od 12 takmičarskih, dva filma u Leskovcu imati evropske, a 4 srpske premijere.

Čini nam se da smo posebno ponosni na ovogodišnji program jer smo, po našoj skromnoj proceni, sada najbliži tom savršenom programu - smatra Dragan Jović, urednik filmskog programa u Leskovačkom kulturnom centru, koji organizuje ovu manifestaciju.

Na repertoaru su po 4 filma iz Srbije i Hrvatske, 2 iz Makedonije i po jedan iz Bosne i Hercegovine.

program Organizatori se hvale kvalitetnim programomEvropske premijere imaće flmovi „Ime: Dobrica, Prezime: Nepoznato“, Srđe Penezića, koji će otvoriti festival, i „Ustav Republike Hrvatske“ Rajka Grlića, koji je u Montrelau osvojio "gran- pri".

Ove godine će se nagrada za afirmaciju srpskog filma u svetu dodeliti Slavku Štimcu, koji igra glavnu ulogu u Dobrici“, a ovaj film je važan i po tome što se s njim na veliko filmsko platno vratila i glumica Mirjana Joković.

Leskovčani će prvi u Srbiji videti i film „Imena Višnje“ Branka Šmita, zatim, „Lazar“ Svetozara Ristovskog i „Sve najbolje“ Snježane Tribuson, nagrađenih na pulskom festivalu, kao i dugometražni „Film o Bitlsima“ koji je van konkurencije.

Festival će zatvoriti „Dnevnik mašinovođe“, srpski kandidat za Oskara, film koji je ove godine u Moskvi dobio nagradu publike i specijalno priznanje žirija na Paliću.

Što se pratećeg programa tiče, održaće se tri promocije knjiga: „Ao ko si ti“ glumca Mikija Manojlovića, „Glumac .. je glumac.. je glumac“ Zijaha Sokolovića, te „FILMUS Slobodana Šijana.

Sladokuscima dobre muzike predstaviće se na otvaranju i u svetu poznati srpski hor "Viva Vox", a zatvoriće ga koncertom Lena Kovačević. Za koncert "Viva Vox"-a cena karata je 1.300, a za Lenu Kovačević 700 dinara. Oba koncerta će se održati u pozorištu.

Biće održana i peta Konferencija reditelja iz bivše Jugoslavija, izložba plakata i nagrada Dragana Nikolića i izložba plakata filmova koji nisu, a planirani su da budu snimljeni. Novina je posebni program na kome će se prikazati 12 filmova studenata režije sa Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: