Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:28, 14. 11. 2014.

| Kultura

Nišlije žele da snime seriju o slovenskoj mitologiji

Autor:J. CanićIzvor:Južne vesti

Trejler za trilogiju "Perunov hroničar"

Podvizi kneza Vilingrada Zvezdana od Divljane, čarobnjak iz Đavolje varoši, vila Naisa i boginja Morana deo su epsko-fantastične trilogije “Perunov hroničar” mladog pisca Miloša Petkovića po kojoj ekipa niških autora planira da snimi seriju.

Prema rečima niškog pisca Miloša Petkovića, u planu je da se snimi pilot epizoda za seriju koja bi obuhvatila radnju prvog dela trilogije, ali je to još u pripremi pošto novac tek treba da se obezbedi. perunov hroničar3

Kako bi serija izgledala pokazuje promo-spot za trilogiju koji je premijerno prikazan pre nekoliko dana i izazvao je veliko interesovanje javnosti. Iako su mnogi mediji uporedili Petkovićevu trilogiju sa Tolkinovim “Gospodarima prstenova”, on kaže da ne želi da to bude prva asocijacija. 

Glavni cilj je da se iz zaborava vrati slovenska mitologija koja nimalo ne zaostaje za toliko popularnom grčkom ili nordijskom mitologijom. Priča ima dve radnje - ona u sadašnjosti je "naratorska" dok je ona u prošlosti postavljena tako da ima duh epske avanture, ali da joj motivi daju edukativan karakter - napominje Petković.

Objašnjava da je prvi deo trilogije govori o najstarijoj legendi drevne Sorabije, sagi o hrastu, sekiri i gromu, koju su čuvali pripadnici tajnog reda Perunovih hroničara. Junaci priče su kako bogovi sa ljudskim manama, tako i heroji sa nadljuskim moćima.

Deo ekipe koji će biti uključen u pilot epizodu, a već se pojavljuje i u trejleru za knjige, čine niški muzičari Gale “Kerber” i Oliver Katić, a pridružiće im se i Aca Seltik, frontmen grupe "Ortodox Celts". perunov hroničar2 Oliver Katić u trejleru tumači pisca koji otkriva legendu o Sorabiji i postaje Perunov hroničar

Mladi niški pisac, koji je jedan od scenarista serije, kaže da očekuje da će trejlerom animirati mnoge koji bi mogli da se priključe ovom projektu i “pomognu u stvaranju nečega velikog, čime bi se svi u Nišu, ali i u Srbiji ponosili”.

Želja mi je da Grad Niš stane iza ovog projekta jer je priča, pre svega, niška i oko nje se okupilo mnogo sjajnih niških umetnika. Mnogi niški glumci bi preko ovoga mogli da postanu svetske zvezde, tako da ću pokušati da doprem do gradskih čelnika i vidim hoće li imati sluha - kaže Petković.

Trilogiju “Perunov hroničar” čine knjige “Zaboravljena legenda drevne Sorabije”, “Rog slovenskih bogova” i “Šapat Đavolje varoši”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Perisicev Hronicar

    13:51 // 14. 11. 2014.

    Odlicna ekipa. Mladi, pametni, kreativni..., ali ne ocekujte pomoc grada. Koliko sami mozete i to je to. Grad pomaze ljude sa "zaledjinom", miljenike vlasti koji najcesce nisu nislije...

    • Vecko

      10:26 // 15. 11. 2014.

      U pravu si.Grad ne daje za kulturu.Nemoj ovi momci da prodju kao onaj čovek što je 15 god.snimao izgradnju hrama cara Konstantina.Grad ga nije podržao a on izdobijao grdne nagrade na festivalima.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: