Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:25, 6. 2. 2013.

| Kultura

“Sveštenikova deca” u Vilinom gradu

Autor:Maja MicićIzvor:Južne vesti
g

Od 7. februara Nišlije će moći da pogledaju hrvatsku komediju “Sveštenikova deca” od 20:10h, a ljubitelje filmova očekuju još dve premijere u Vilinom gradu.
    
Novo filmsko ostvarenje Vinka Brešana je parodija koja na duhovit način secira i ironizuje temelje na kojima počiva hrvatsko društvo, najavljuju iz bioskopa.

Reč je o filmskoj adaptaciji istoimene drame pisca, scenariste i kompozitora Mate Matišića koji je za film napisao scenario i muziku.

Glavni junak filma je, kako kažu, mladi i predani sveštenik don koga tumači Krešimir Mikić koji u sklopu svoje službe stiže na malo dalmatinsko ostrvo i zabrinut zbog rapidnog pada nataliteta u duhu katoličke vere započinje neobičnu akciju – bušenje zapakovanih kondoma.

Glavne uloge u filmu igraju Krešimir Mikić, Nikša Butijer, Dražen Kühn i Marija Škaričić.

Na repertoaru će, kako je najavljeno, biti i legendarna bajka koja se transformisala u veselu, akcionu, horor avanturu “Ivica i Marica: Lovci na veštice“. Priča se nastavlja 15 godina nakon što su brat i sestra, Ivica i Marica uspeli da pobegnu od veštice koja jede decu, što im je zauvek promenilo život.

"Vrela srca" su zanimljiv način interpretacije jedne klasične ljubavne priče, koja pokazuje kolika je zapravo moć jedne veze. Nakon što zombi stupi u vezu s devojkom jedne od svojih žrtava, njihov odnos pokreće niz dešavanja koja bi mogla da promene svet neživih, kažu iz bioskopa.

Akcioni film “Dobar dan da se umre muški“, peti film u kultnom serijalu „Umri muški“, premijerno će, prema najavama, biti prikazan 13. februara u 19:30 u bioskopu Vilin grad. Brus Vilis ponovo je u kultnoj ulozi Džona Meklejna, policajca i nacionalnog heroja.

Kompletan pregled rapertoara dostupan je ovde.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: