Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:09, 28. 10. 2013.

| Kultura

Završeni 33. "Borini pozorišni dani"

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
Pozorište-iz-Sombora.jpg-.jpg

Pozorišni festival koji se 33. godinu tradicionalno održava u Vranju završen je bez velike pompe.

Za razliku od ranijih godina, nije se baš tražila karta više, bilo je i praznih stolica u sali Doma vojske gde se i ove godine, drugu godinu za redom, odvija Festival. Predstave takozvanog malog formata igrane su revijalno, a bogat prateći program takođe nije izazvao veliko interesovanje vranjske publike.

Opstinsko-dete-u-skupstinskoj-sali Jedan od najinteresantnijih događaja na ovogodišnjoj manifestaciji, neobično čitanje Nušićevog komada „Opštinsko dete“ koje je režirao Ivan Vuković, jedva je okupio tridesetak ljudi koji su došli uglavnom kao rodbina i prijatelji glumaca. Kuriozitet ovog performnsa ogledao se u tome što je čitanje teksta izvedeno u Skupštini grada.

Od kako je stradala zgrada pozorišta, glumci probaju u gotovo nemogućim uslovima, pa je lokalna samouprava odlučila da, u stilu teksta koji je čitan, otvori vrata skupštinske sale glumcima i publici. Najveće simpatije izazvao je glumac Bojan Jovanović koji tumači glavnu ulogu i narator je u budućoj predstavi.

Bez obzira na gotovo nemoguće uslove za organizaciju ovako velikog Festivala, probirljiva vranjska publika imala je priliku da pogleda značajna ostvarenja pozorišta iz Beograda, Sombora, Pirota i Vranja.

Glumci-i-rukovodstvo-pozorišta-proslavili-kraj-festivala.jpg- Predstava koja je izazvala najveću pažnju publike i koja je ispraćena najvećim aplauzom je „Čorba od kanarinca“, po tekstu Miloša Radovića, a u režiji Staše Koprivice. U predstavi igraju proslavljeni glumac koji je karijeru započeo u Vranju Ljubomir Bandović i Mina Lazarević, sa kojom je, u okviru pratećeg programa, bio upriličen razgovor.

Glavni pokrovitelj Festivala je Ministarstvo kulture koje je sa 1,5 miliona dinara finansiralo održavanje, ali i brojni sponzori među kojima i gradski restorani gde su se glumci domaćini i glumci gosti okupljali svake večeri.

Najveselije je bilo na samom kraju Festivala koji se ove godine odvijao pod sloganom „Izgubljeni u vremenu“, kada se slavilo do kasnih večernjih sati, a nije izostala ni slavljenička torta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: