Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:39, 6. 11. 2015.

| Politika

Ćirković predvodi SDS u Nišu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
cirkovic
Novi predsednik i potpredsednici; foto: SDS

Više od godinu i po dana od osnivanja, Socijaldemokratska stranka Borisa Tadića zvanično je formirala odbor i u Nišu, a za predsednika je izabran nekadašnji funkcioner DS-a i predsednik Opštine Medijana Dragoslav Ćirković.

Do sada je niški SDS funkcionisao u formi povereništva, a Ćirković je nakon izbora na predsedničko mesto predložio i 4 potpredsednika - Bobana MIhajlovića, Draganu Stojanović Krstić, Jelenu Milošević i Maju Virijević.

Pre otprilike mesec dana članovi SDS-a birali su predsednike opštinskih obora, a većinom glasova odlučeno je da paliluski SDS predvodi Jugoslav Dobričanin, odbor u Medijani Tomislav Budeš, odbor u Panteleju Marko Filipović, a na Crvenom Krstu Bojan Živković.

Sada kada je Gradski odbor u potpunosti konstituisan Ćirković ima velike planove, ali su postavljena dva osnovna cilja - odgovornost i izmena izbornog zakona kojim bi se birali ljudi, a ne političke liste.

SDS smatra da je sasvim normalno da imate tu vrstu odgovornosti da, ako vas Agencija za borbu protiv korupcije nađe u sukobu interesa, podnesete ostavku. Normalno je da podnesete ostavku i ako vas građanski nadzornik nađe i kaže da je bilo 200 miliona štete koje će građani morati da plate, onda je to trenutak da kao čovek kažete pogrešio sam i odlazim. Odgovornost na prvom mestu - kaže Ćirković.

sds SDS okuplja opozicioni blok; logoOn kaže da Niš mora da bude ekonomski i regionalni centar jer su trenutne statistike poražavajuće i pokazuju da je čak 85 % devastiranih opština sa juga Srbije.

Država mora da nađe načina da dovede ozbiljne firme kao što je u vreme Borisa Tadića bilo Jure, Šinvona i Džonson elektrika. Te ozbiljne kompanije pokazuju da Niš jeste mesto na kojem treba ulagati, jer ima aerodrom i na 200 km mu se nalaze Skoplje, Sofija, Priština i Beograd. Ali prvo treba urediti industrijske zone, jer ova vlast nije uredila nijednu i to je neodgovorno - priča Ćirković.

Lokalni izbori bi trebalo da budu održani na proleće 2016. godine, a političke pripreme su već počele, pre svega nedavnim potpisivanjem koalicionog sporazuma sa Narodnim pokretom Srbije. Ćirković kaže da se saradnja sa drugim strankama tu neće završiti.

SDS će biti sabirnik svih političkih stranaka za jedan novi politički blok. U Šapcu je Zapadna Srbija potpisala sa nama sporazum. Već razgovaramo sa LDP-om i mislim da je to gotovo izvesna stvar. SDS u Nišu je spreman za saradnju sa svim političkim strankama za vrednosti koje su nama približne - Niš kao evropski grad i regionalni centar - rekao je Ćirković.

Ovaj nekadašnji funkcioner DS-a kaže da je neophodno da se otvore mediji i da se “skine nevidljiva cenzura” koja je sve prisutnija, kao i da opozicija ima šta da kaže i da je politički dijalog neophodan.

Kompletnu biografiju novog predsednika Gradskog odbora SDS pogledajte u rubrici “Ko je ko”.


“Simonović je uvek dobrodošao”

simonovic Nije u prvom planu u SDS-u; foto: JV arhivaIako je prilikom samog osnivanja SDS među prvima koji su prišli ovoj političkoj opciji bio i nekadašnji gradonačelnik Niša Miloš Simonović, u konstituisanom odboru njega nema.

Novi predsednik SDS u Nišu Dragoslav Ćirković kaže da je Simonovićevo iskustvo veliko i “da je uvek dobrodošao”.

Njega ima u Gradskom odboru i on će u svakom slučaju biti neko ko je uvek dobrodošao sa svojim iskustvom. Ovog puta smo se odlučili za mlađe, ali i da spojimo mladost i iskustvo. Svi koji su nekada bili u Demokratskoj stranci, a nemaju repove koji se vuku za njima su dobrodošli - rekao je Ćirković.

On naglašava da je čak 35 % novih članova prvi put u politici i da su se baš odlučili za SDS i od njih se očekuju, kaže Ćirković, nove ideje i nova energija.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marko

    17:46 // 11. 11. 2015.

    Baš me zanima kakvu će politiku da vodi čovek koga su politički protivnici zaposlili u javno preduzeće. Jedino što će uspeti da podeli ono malo opozicionih glasova, tako niko ne pređe cenzus. Možde je upravo to i cilj, kompenzacija za uhlebljenje.

  • Zabrinuta

    10:56 // 9. 11. 2015.

    Šta je sa Biljanom Jovanović? I ona beše u SDS-u. Doduše, pre toga u SPO I Ds-u.

  • misko

    18:19 // 8. 11. 2015.

    Slatko sam se nasmejao kada sam video sliku, a još više bi se smejao da sam i tekst pročitao.
    Najveći lik je bivša portparol DS-a i čuveno "muzejem". Radilo se o muzeju a ne o muži.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: