Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:49, 6. 2. 2015.

| Politika

Jedan od osnivača SDS napušta stranku

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
zivadinovic
Živadinović odlazi nezadovoljan nejasnom politikom i nerešavanjem problema; Foto: Arhiva JV

Poverenik za Nišavski okrug i jedan od osnivača Socijaldemokratske stranke Borisa Tadića, Bratislav Živadinović saopštio je da, kako kaže, sa grupom istomišljenika napušta stranku.

Razlozi za ovakvu odluku, kaže Živadinović, su brojni, a pre svega se tiču neorganizovanosti i nedefinisane politike.

SDS je stranka koja ima politički savet, ali nema politiku. Od osnivanja je prošlo puno, a stranka je potpuno nefunkcionalna. Rukovodstvo stranke je bez ideje i bez predloga koje bi moglo da ponudi građanima. Pitanje je da li sam Tadić kao predsednik stranke ima podršku većine - priča Živadinović.

Ovaj visoki partijski funkcioner je 20 godina prethodno proveo u Demokratskoj stranci, a bio je jedan od osnivača Socijaldemokratske stranke u Nišu i u Srbiji uopšte.

sds SDS napuštaju osnivači?Ipak, stranku napušta uoči sednice Glavnog odbora koja je zakazana za sutra, jer su "pored indolentnosti i nejasnog pravca", kako kaže, sve evidentnija i "koketiranja sa Srpskom naprednom strankom".

Ne želimo da budemo oni koji će biti upotrebljeni zarad nekoliko mesta u ministarstvima - kaže Živadinović.

Povrh svega, prethodnih meseci od kada postoji SDS, pokazalo se da je otežano funkcionisanje odbora na lokalu.

Ne možemo da radimo u Nišu kako bi trebalo, jer zbog svih tema prvo moraš da zoveš Beograd, pa tek onda da se obraćaš javnosti - rekao je Živadinović.

Živadinović kaže da istupnice još nisu potpisane, ali da će to biti učinjeno narednih dana.

O broju ljudi koji će s njim napustiti stranku nije želeo da govori, ali tvrdi da je "velika većina" niškog odbora nezadovoljna radom vrha stranke.

Pošto je u prethodne 2 decenije promenio dve partije, kako sam kaže, posle napuštanja SDS neće preći u neku novu stranku. Smatra da je za rešenje teške situacije u kojoj se Srbija nalazi, potrebna šira organizacija - pokret koji će okupiti veliki broj građana iz različitih branši.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nikola Bozinovic

    10:24 // 7. 2. 2015.

    Molim one koji zele da ostave komentar da procitaju "uslove koriscenja" kako im komentari ne bi bili ignorisani. Posle svega imam predlog za novog potencijalnog nobelovca :-)

    • CVETKO prvi

      17:00 // 7. 2. 2015.

      N.B. kaži ga , na trnci smo!!!
      Nišlija , a? Pa , koj će drugi i da bude !!!???

    • Analiticari??

      18:43 // 7. 2. 2015.

      Jel' to komentar nicim izazvanog "kandidata za narodnog poslanika"...Nije valjda da je nekako ugrozena takva nemerljiva politicka principijelnost odn doprinos istoj? LOL

  • shaft

    09:56 // 7. 2. 2015.

    koga,bre,briga.

  • Kalča

    00:00 // 7. 2. 2015.

    Nema u Srbiji ni jedne leve partije. Ovaj korumpirani, tzv. levičarski, bašibozuk nije dostojan Dimitriju Tucoviću (osnivaču srpske socijaldemokratije) ni vodu da nosi. Napred Siriza! Bella ciao!

    • CVETKO prvi

      16:58 // 7. 2. 2015.

      BRE,BRE...KALČO!Kako ne vidiš,pa i Čapa ti znaje da su u Srbiju sve leve a možda i po leve a i najleve partije tj. sve su levaci tj. drže viljušku u levu ruku a nož /za nabadanje/ u desnu!A be,levaci!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: