Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:29, 31. 5. 2012.

| Politika

Leskovac sutra dobija gradonačelnika

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
Gradska skupstina 7 mala

Konstitutivna sednica Gradske skupštine Leskovca zakazana je za sutra, uz pojačane mere bezbednosti, a neizvesno je koje će stranke i koalicije formirati lokalnu vlast.

Iz aktuelne vladajuće koalicije, odnosno Demokratske stranke, stižu upozorenja da će odbornici opozicionih stranaka, koji sebe nazivaju Spasovdanskom koalicijom, pokušati da stvore atmosferu koja bi dovela i do prekida sednice.

Iz DS-a takođe upozoravaju da neće prihvatiti bilo koje nedolično ponašanje i učiniće sve da sednica protekne u najboljoj atmosferi.

Prema inforacijama koalicionih partnera DS-SPS i stranaka okupljenih oko socijalista, upravo oni imaju većinu u lokalnom parlamentu, jer su 2 odbornika Narodne partije, jedan Reformističke stranke i jedan Ujedinjenih regiona Srbije podržali DS i SPS, što je dovoljno za izbor predsednika Skupštine, ali i gradonačelnika, zamenika gradonačelnika i Gradskog veća.

Pre nekoliko dana predsednik leskovačkog SNS-a dr Goran Cvetanović pozvao je odbornike Socijalističke partije da im se pridruže i formiraju novu vlast bez Demokratske stranke, ali je taj poziv ostao bez odgovora.

Spasovdansku koaliciju čine SNS, DSS, URS, Jedinstvena Srbija i Nova Srbija i na izborima su osvojili 41 od 75 mandata koliko ih je u Gradskoj skupštini.
 

Broj mandata u leskovačkoj Skupštini

Demokratska stranka – 22
Srpska napredna stranka – 18
Kolicija SPS-PUPS-SDPS – 12
Ujedinjeni regioni Srbije – 11
Nova Srbija – 4
Jedinstvena Srbija – 4
Demokratska stranka Srbije – 4

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: