Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:54, 26. 11. 2014.

| Politika

Mitić iz URS-a prešao u DS

Autor:I.M. S.J.Izvor:Južne vesti
Mitic-potpisuje-pristupnicu-DSu.jpg
Mitić je pred novinarima potpisao pristupnicu

Odbornik i sindikalni aktivista iz Vranja Novica Mitić napustio je odborničku grupu URS i potpisao pristupnicu u Demokratskoj stranci.

Na konferenciji za novinare održanoj u prostorijama vranjskih demokrata Mitić je rekao da je, pošto URS zapravo više ne postoji više, logično da se on prikloni DS-u "jer mu je politika koju ova stranka vodi, ali i temperament njenih lidera najbliži".

Ja sam uvek bio za promene, od 1990. sam u politici bio sam član SPO-a, zatim pokreta za Vranje, a član URS-a nisam bio iako sam bio na njihovoj listi i njihov odbornik - rekao je Mitić.

Kako je rečeno na konferenciji za novinare, Mitić će od naredne sednice Skupštine formalno biti deo odborničke grupe DS-a, koja prema rečima Slobodana Stamenkovića predsednika lokalnog odbora stranke, broji "8 + 1 člana".

Mi imamo na spisku 9 odbornika zajedno sa Mitićem. Međutim jedan od njih iako je zvanično član naše grupe, nastupa delimično samostalno, tako da naša grupa čini kompaktnu celinu od osam odbornika - objašnjava Stamenković.

Stamenković je dodao da su "vrata ove stranke otvorena za sve one koji žele dobrobit zajednice".


"Transfer nema veze sa zapošljavanjem"

Novica Mitić je odbacio spekulacije da je njegova snaja dobila posao u Javnom preduzeću "Novi dom", kojm rukovodi kadar DS-a, te da je to razlog ovog partijskog transfera.

Te priče o zaposlenju moje snaje nemaju nikakve veze sa tim što sam ja u ovoj stranci - rekao je Mitić ne negirajući zaposlenje svoje rođake.

​Ovaj tekst je nastao u okviru projekta Unapređenje mehanizama odgovornosti u javnim finansijama koji Program UN za razvoj (UNDP) sprovodi uz finansijsku podršku Vlade Švedske (SIDA) bavi se podrškom istraživačkim novinarima i neprofitnim organizacijama u “potrazi za informacijama” o potrošnji javnih sredstava u Republici Srbiji. Svi stavovi i mišljenja proistekli u tekstovima istraživačkih novinara ne predstavljaju nužno stavove UNDP ili Vlade Švedske.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • milos

    10:02 // 27. 11. 2014.

    100 kila kruške, 300 kila drške!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: