Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:07, 27. 11. 2017.

| Politika

Narodna stranka: Da li je nova novogodišnja rasveta prioritet u Nišu?

Autor:J. V. Izvor:Južne vesti
NG-rasveta16-foto-Vanja-Keser
I prošle godine nabavljena nova rasveta; Foto: Vanja Keser

Uz podsećanje da građani imaju pravo da znaju da li je novogodišnja rasveta najveći prioritet u Nišu, iako nema novca za mnoge druge stvari kao što su plate radnicima propalih firmi ili hrana za siromašne, iz Narodne stranke traže od gradske vlasti da pojasni zbog čega je i ove godine bio raspisan tender za kupovinu ukrasa.

Iako je nabavka rasvete vredna 9 miliona dinara propala, jer je drugi učesnik podneo žalbu za zaštitu prava ponuđača, pa je Parking servis odustao od kupovine, iz ove partije zahtevaju od gradonačelnika i Gradskog veća Niša da “pojasne svrhu i pozadinu propalog, netransparentnog tendera”. Narodna stranka logo Zašto vlast ne pita građane da li žele blještavi grad za praznike, što moraju da plate; Foto: FB Narodna stranka

Građani imaju pravo da znaju da li je novogodišnja rasveta najveći prioritet u gradu u kome se novac za lečenje dece prikuplja SMS donacijama a broj korisnika Narodne kuhinje raste, u kome radnici propalih društvenih firmi i dalje čekaju da im se isplate zaostale plate koje im je Vučić obećao pre više od godinu dana – navode u saopštenju.

Dodaju i da bi umesto pompezne i usiljene proslave Nove godine bilo bolje kada bi u Srbiji bilo više razloga za slavlje.

Naprednjaci nam time poručuju da je jedini razlog za slavlje u ovoj zemlji zabrinutih i nezadovoljnih građana - Nova godina – ističu u Narodnoj stranci.

Iz ove stranke smatraju da, umesto za ukrase, vlast treba pare iz gradske kase da troši na ono što bi građani hteli.

Da nije osporen, iz razloga koje vlast prikriva, tender bi izdatke u ovu svrhu u poslednjih godinu dana povećao na čak 15 miliona dinara – podsećaju.

Podsetimo, Grad Niš je prošle godine nabavio nove ukrase poput velikog novogodišnjeg paketa koji je postavljen u Obrenovićevoj, jelke koja je krasila plato ispred Narodnog pozorišta. Za 6 miliona dinara tada su kupljeni i ukrasi za "zvezdano nebo" i svetleći vilin konjic koji je stajao na Trgu kralja Milana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dejan Dimitrijević

    13:56 // 28. 11. 2017.

    Nije sporno da grad treba ukrasiti za Novu godinu, ali ukrasi treba da budu primereni ovom vremenu u kome narod vrlo teško živi. Što je najbitnije, kada je vlast pitala narod kako da se troše narodne pare? Siguran sam da svako od nas najpre izdvoji novac za oblačenje i ishranu svoje dece, pa tek onda za ukrase. Tako treba voditi i grad i državu: prvo ono što ljudima najviše treba, pa onda luksuz!

  • iskreno

    06:31 // 28. 11. 2017.

    Svake godine kitim jelku u dvoristu ukrasima od pre ko zna koliko godina.Dokupim nesto,ako se polomilo i ako imam para.Nema grad novca da kupi novu rasvetu,ima mnogo precih stvari.Da li je prece okititi Nis da sija za Novu godinu ili na pr. ljudima u Danicicevoj srediti ulicu? Budimo objektivni i pogledajmo istini u oci. Ruku na srce i niski hotelijeri i kafedzije su mogli da daju svoj doprinos.

  • dzong

    22:02 // 27. 11. 2017.

    ako zamene neispravne sijalice na ulicnoj rasveti ima da svetli grad kao ukrasen

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: