Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:45, 18. 3. 2012.

| Politika

Niški DS loše kotiran na republičkoj listi

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti
DS-izborna-lista

Na listi "Izbor za bolji život - Boris Tadić", koju predvodi Dragan Đilas, funkcioneri niškog odbora Demokratske stranke iz Niša prilično su loše pozicionirani.

Član predsedništva DS iz Niša Boško Ristić je na 30. mestu, dok je potpredsednik Gradskog odbora Niš Dušan Milisavljević na 49. mestu.

Prvi čovek DS u Nišu i aktuelni gradonačelnik drugog po veličini grada u Srbiji Miloš Simonović tek je na 118. mestu.

Među kandidatima za narodne poslanike DS našao se još jedan potpredsednik niških Demokrata Goran Krivačević i to na 237. od 250 mesta.

Nišlija Mladen Jovanović, prvi čovek Nacionalne koalicije za decentralizaciju nije izenađen ovakvim rasporedom. On kaže da je grad Niš već neko vreme na marginama političkog života u Srbiji i da se na republičkom nivou "o Nišu malo govori i još manje misli".

- U ovako centralizovanoj Srbiji, grad na margini političkog života nema nikakvu šansu da se razvija. Niš je u toj poziciji već previše dugo i na to civilni sektor skreće pažnju unazad još od 2005. godine. Lista kandidata DS-a, na kojoj Nišlije zauzimaju zabrinjavajuće niska mesta, samo je još jedna potvrda toga. Pritom, treba sačekati da vidimo i liste drugih partija, jer nisam siguran da će situacija biti drugačija - kaže Jovanović.

Jovanović dodaje da je u interesu svih Nišlijki i Nišlija da u sastavu naredne Skupštine Srbije bude što više poslanika iz tog grada.

U aktuelnom sazivu Skupštine Srbije DS ima 64 poslanika, od čega su dvojica iz Niša - Boško Ristić i Dušan Milisavljević.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragoljub

    22:28 // 1. 4. 2012.

    Predizborno podsetimo "ZABORAVNE" koji su "ZABORAVILI" na jedno važno pitanje da se založe za IZGUBLJENU DOBIT opljačkanim građanima kumunističkom pljačkom njihove privatne imovine.Sa izgubljenom dobiti došlo bi se do poravnjanja dugova koje građani imaju prema državi za struju, vodu ,grejanje i druge dažbine i države koja duguje izgubljenu dobit opljačkanim građanima.Kada uporedimo ko kome duguje sa izgubljenom dobiti koja iznosi nekoliko desetina hilja puta više u odnosu na neplaćene račune, građani nisu dužnici već država građanima.

  • exNislija

    07:48 // 21. 3. 2012.

    da li su lose pozicionirani zato sto su iz Nisa, ili zato sto su mnogo radili i mnogo postigli..? simonovic bi bio bruka za bilo koju stranku, toliko je "sposoban", u sta su se gradjani i sami uverili...

  • Jelena

    23:20 // 19. 3. 2012.

    Pa razmislite, dragi sugrađani, hoćete li opet da glasate za Beograd (DS, DSS, LDP, SPS, SNS, URS ...)? Sami smo krivi što nam mrvice samo daju, mi smo im dozvolili.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: