Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:39, 4. 10. 2014.

| Politika

Nova stranka krenula u mobilizaciju iz Niša

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
nova
Delegati se okupili u Narodnom pozorištu u Nišu

Niš je nekoliko puta bio ratna prestonica i dan pred 5. oktobar odlično je mesto za početak nove, demokratske mobilizacije, rekao je u Nišu Zoran Živković, lider Nove stranke.

Četvrtu redovnu konferenciju Nova stranka održala je u niškom Narodnom pozorištu pred oko 400 delegata iz cele Srbije.

Kako je i najavio pre desetak dana, Živković je danas predstavio 7 principa Nove stranke koji se tiču ispunjenja obećanog, okretanju Evropi, uređenju države, slobodnog tržišta, socijalne pravde, principa protiv laži i plagijata, policije koja mora da štiti građane, a ne vlast.

Mobilizacija je neophodna jer nam je država ugrožena i ona mora da okupi sve ljude koji žele da se Srbija posle 10 godina vrati na pravi put koji je odavno izgubljen. Imamo državu u kojoj se ne zna ko pije, a ko plaća. Imamo Aleksandra Vučića koji vrši funkciju predsednika Vlade, odlučuje o svemu, a puno toga ne zna - rekao je Živković.

Zadatak onih koji se mobilišu je, objašnjava nekadašnji premijer, da stvore državu koja će omogućiti svima da žive od svog rada.

Moramo da vratimo poverenje građana u državu, da se ne plaše države. Aleksandar Vučić je vratio strah. Ljudi se plaše da kažu šta misle. Tako je i u medijima. Svako ko ima hrabrosti da nešto kaže biva savetovan, upozoren, a na kraju i isteran sa svog radnog mesta u medijima, a to važi i za javni sektor, ali i za one koji su nezaposleni, koji ne smeju da kažu svoj stav, jer neće dobiti posao - rekao je Živković.

Lider Nove stranke je pojasnio da će u narednih mesec dana da se mobilišu pre svega članovi njegove stranke, ali da bi to trebalo da učine i ostale stranke koje se smatraju demokratskim i opozicionim, kao i sve nevladine, strukovne organizacije i sindikati.

Inače, četvrta konferencija Nove stranke koja je danas održana u Nišu prva je koja je organizovana van Beograda.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Selena Petrovic

    11:21 // 15. 10. 2014.

    Svi krecu iz Nisa i svi zavrsavaju u Nisu !

  • Zone

    23:15 // 6. 10. 2014.

    Verujem Živkoviću, taman koliko i Vučiću ili Dinkiću. Sve ne mogu da spavaju od brige i mozganja kako da narodu bude bolje.

  • Partibrejker

    11:15 // 6. 10. 2014.

    I tako će gosn.Z.Ž. da stvara nove stranke i traži podršku gradjana koji su u Nišu blago ređeno dotakli dno, materijalno i duhovno... Jedno veliko ,,DOSTA,, svima vama političarima je u najavi...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

I? Kvo ce bidne u četvrtak iznad Univerzitet? Beli dim ili crni dim?

Qgo čitalac

Tekst: O rektoru iza zatvorenih vrata - Jovan Stepanović dobio najviše glasova Senata

Pronađite nas na: