Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:15, 8. 5. 2013.

| Politika

SNS: ispitati mahinacije u Bolnici

Autor:Biljana RoganovićIzvor:Južne vesti
SNS-KONFERENCIJA.JPG

Prokupački naprednjaci optužili su direktora gradske Bolnice i lidera URS Dragana Dinića za navodne malverzacije sa nabavkom mobilnih telefona vrednih 20.000 evra.

Čelnici SNS-a javno su zatražili od načelnika policije Prokuplja, MUP-a i Tužilaštva da "saopšti šta se dogodilo sa prijavama vezanim za mobilne telefone u prokupačkoj bolnici u vrednosti od 22.000 evra koji su nestali, a koje je preuzeo i svojim potpisom potvrdio dr Dragan Dinić".

Naprednjaci su na konferenciji zatražili i odgovore o navodnom nestanku goriva u vrednosti od 2 miliona dinara iz prokupačke Direkcije za urbanizam i izgradnju dok je predsednik Upravnog odbora bio Boban Lepojević (DS).

Lider lokalnog SNS-a Darko Laketić naglasio je da će svu dokumentaciju oko „razvlačenja i neprocesuiranja kriminalnih" dela uputiti na adresu direktora policije, premijera i ministra unutrašnjih poslova Srbije.

- Protiv nas URS i DS u Prokuplju vode prljavu kampanju, ali građani prepoznaju njihovu nemoć, pohlepu i gramzivost. Taj URS čak iako je najavljivao da će izaći iz vlasti do danas se nije odrekao funkcija kao što su zamenik predsednika Skupštine, direktora u Arhivu i Domu kulture i ostalih - rekao je Laketić.

U prokupačkom URS-u odbacili su tvrdnje naprednjaka i ocenili ih kao "izmišljotine".

- Svaki komentar na izgovorene laži i izmišljotine je suvišan. Umesto što se bave prljavom kampanjom, bolje da počnu da pričaju o rezultatima svoga rada jer vreme prolazi i računi narodu će morati da se polože - naglašavaju u saopštenju iz URS-a.

Oni dodaju da naprednjaci osim “kafanskih računa koji iznose više od 100.000 dinara mesečno u proseku, drugo nemaju šta da pokažu javnosti”.

Saopštenje povodom prozivki izdala je i Demokratska stranka. U tekstu se, između ostalog, navodi da bi SNS bolje bilo da se bavi problemima Prokuplja, a ne da "svako od njih pokušava da glumi Aleksandra Vučića (Eliota Nesa) i da se bavi kriminalnim radnjama bivše vlasti".

- Naprednjaci pre svega treba da objasne narodu Toplice zašto ni jedna rupa na lokalnim putevima u Prokuplju nije popunjena, kako smo ostali bez 3.000 novih radnih mesta, kao i zašto nije započeta ni jedna investicija, a one koje su započete za vreme prošle vlasti (Vrtić i Dom kulture) još uvek nisu završene - kaže predsednik Okružnog odbora SNS u Toplici Boban Lepojević.           

Demokrate kažu i da je Srpska napredna stranka dužna je da objasni gradjanima Prokuplja kako je i zbog čega, na rukovodeća mestima u Opštini postavila penzionere, koji, kako tvrde, uz penziju primaju i platu, ignorišući preko 8.000 nezaposlenih mladih stručnjaka na evidenciji Nacionalne sluzbe za zapošljavanje u Prokuplju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Realan gradjanin

    21:47 // 14. 5. 2013.

    DS je u saopstenju izjavila citiram: "Svako od njih pokušava da glumi Aleksandra Vučića (Eliota Nesa) i da se bavi kriminalnim radnjama bivše vlasti". Da li je ovo potrebno komentarisati? Svaka prljava radnja mora isplivati na povrsinu jer samo tako mozemo ocisti drustvo od parazita! Samo napred posteni narode

  • Nura

    23:38 // 11. 5. 2013.

    Naprednjaci na lokalu daj te rezultate, šta ste to uradili?

  • mile lopove

    18:24 // 9. 5. 2013.

    Sve lopov do lopova. Treba pohapsiti sve koji su krali.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: