Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:52, 23. 3. 2010.

| Politika

Svrljig: nastavljena prepucavanja preko medija

Autor:A.K. i P.B.Izvor:Južne vesti
Radovan Mitić

Nedavno smenjeni predsednik Skupštine opštine Svrljig, Radovan Mitić (SPS), preko medija je uputio pitanja novoizabranom predsedniku opštine, Miliji Miletiću vezana za rad Ujedinjene seljačke stranke, čiji je Miletić predsednik.

- želim da znam da li je lažni predsednik opštine Miletić registrovao svoju Ujedinjenu seljačku stranku pošto danas ističe rok za preregistraciju stranaka i da li ima falsifikovanih potpisa, zašto nije sazvao sednicu opštinskog Veća - rekao je Mitić za radio Bubamaru.

Ipak, on je odbio poziv ove radio stanice da učestvuje u emisiji zajedno sa novoizabranom predsednicom Skupštine opštine, Jelenom Trifunović (USS), uz obrazloženje da "odbija da učestvuje u bilo kakvim emisijama sa onima koji podržavaju ili učestvuju u kriminalu".

- Ujedinjena seljačka stranka je sasvim legalno, na izborima maja 2008. godine, osvojila 13 odborničkih mesta i to je činjenica. Ostalo ne želim da komentarišem - rekao je novoizabrani predsednik opštine, Milija Miletić na pitanje o registraciji stranke i naglasio da ne želi da ulazi u polemiku sa Mitićem.

U Ministarstvu za lokalnu samoupravu Južnim vestima je potvrđeno da je Ujedinjena seljačka stranka podnela zahtev za registraciju u Registar političkih partija i da je postupak u toku.

- Prilikom obrade dokumentacije, utvrđeno je da dokumentacija nije kompletna i zatražena je dopuna za koju je političkoj organizaciji dat vremenski rok. U prvobitnoj dostavi dokumentacije bila je reč o nedovoljnom broju izjava potrebnih za osnivanje političke partije i sve izjave nisu sadržale sve potrebne podatke - piše u odgovoru koji su Južne vesti dobile iz Ministarstva.

Ovo drugi put u samo dva dana da se lokalni političari jedni drugima obraćaju putem medija. Pre Mitića to je učinila Jelena Trifunović, upravo pozivajući njega lično da vrati pečat Skupštine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: