Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:48, 20. 8. 2012.

| Politika

URS kritikuje vlast u Kuršumliji

Autor:N.M.Izvor:Južne vesti
kursumlija,-park.jpg
Kuršumlija

Kuršumlijski URS izdao je saopštenje za javnost u kojem se kritikuje nedavno formirana vlast u ovoj opštini koju čine: DSS, NS i SNS. U tom saopštenju se između ostalog navodi da aktuelna vlast stopira sve vitalne projekte koji su odobreni i planirani u ovoj godini, a ne nudi neka bolja rešenja za ulaganje.

- Reč je o projektima koji vrede 40 miliona dinara i za koje su obezbeđene pare. Tako na primer, zaustavljen je projekat zapošljavanja i samozapošljavanja u vrednosti od 18 miliona dinara kojim je trebalo da bude zaposleno više od 60 ljudi. Novi čelnici su taj novac preusmerili u druge namene. Zaustavljen je i projekat generalnog uređenja fasada u gradu u vrednosti od 11 miliona dinara. Rebalansom budžeta značajno su smanjena i sredstva za uređenje gradskog parka u vrednosti od 12 miliona dinara - tvrdi predsenik kuršumlijskog URS Dejan Milošević.

On dodaje da nova vlast nije ponudila nijedan drugi projekat kao alternativu. 

- Nisu prihvatili predlog odbornika URS-a kojim je bilo predviđeno pospešivanje nataliteta, tako što će se sa 20.000 dinara 12 meseci finansirati rođenje trećeg deteta za sve nezaposlene porodice. Predložili smo i jednokratnu pomoć u iznosu od 40.000 dinara koju bi dobile sve porodice u kojima se u 2012. godini rodi dete. Odbijen je i naš predlog da se sa po 100.000 dinara pomogne porodici u kojoj je rođeno treće dete - istakao je Milošević i naglasio da je novac za tu namenu bio obezbeđen u budžetu za ovu godinu.

Savetnik predsednika kuršumlijske opštine i šef odeljenja za budžet Nebojša Jović kaže da su sve optužbe lokalnog URS neosnovane, jer nova vlast pokušava da smanji gubitak od 150 miliona dinara koji je napravila predhodna vlast.

- Jesmo skratili finansije za fasadu i park, ali samo zato da bi delom novca popravili i krovove na tim zgradama gde se radi fasada, pomogli Komunalnom preduzeću da izađeiz duga od 55 miliona. U svakom slučaju do kraja godine ta planirana fasada će se obnoviti - istakao je Jović.

On je dodao da nisu ukinuli projekat samozapošljavanja, ali traže da lokalna komisija zapošljavanja pregleda dokumentacije svih koji su konkurisali.

- Mislimo da su mnogi upali na spisak preko političkih veza. Mi to nećemo dozvoliti. Naše prvo predizborno obećanje bilo je da do kraja godine u opštini uposlimo 1.000 građana i to ćemo učiniti, ali ne preko stranačkih veza, već na osnovu realnih i kriterijumom zadatih pravila i propisa - objašnjava Jović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aleksandar

    17:55 // 22. 8. 2012.

    Hiljadu novih radnih mesta do kraja godine??? Na cemu je taj covek. Procenjujem da ce do kraja godine otvoriti najvise 50ak radnih mesta i to u opstini i drugim lokalnim institucijama gde ce zaposliti svoje partijske drugove!

  • mile

    00:22 // 21. 8. 2012.

    " Jesmo skratili finansije za fasadu i park, ali samo zato da bi delom novca popravili i krovove na tim zgradama gde se radi fasada, pomogli Komunalnom preduzeću da izađeiz duga od 55 miliona" pa cekaj bre zar treba svi mi da trpimo zarad lopovluka koje u Komunalnom traje godinam, to nije posao lokalne samouprave vec istraznih organa i finansiske policije.

  • P.Enees

    18:55 // 20. 8. 2012.

    E, sta docekasmo, da URS kritikuje i govori o postenju ?! Zaustavite Zemlju, silazim ...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: