Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:56, 14. 9. 2011.

| Politika

Vladan Vasić kandidat za predsednika Opštine Pirot

Autor:Vladimir VeljkovićIzvor:Južne vesti
pirot, vladan vasic 2

URS će predložiti Vladana Vasića za predsednika opštine Pirot. Ukoliko Vasić bude izabran, biće to njegov treći mandat na mestu prvog čoveka pirotske lokalne samouprave.

Vladan Vasić je rođen 1971. godine u Pirotu gde je završio osnovnu i srednju školu. Oženjen je i otac troje dece. Diplomirao je Elektronskom fakultetu u Nišu 1996, a 2003. magistrirao je na Ekonomskom fakultetu. U politiku zvanično ulazi 2000. godine kao odbornik koalicije DOS. Na prvim neposrednim izborima biva izabran za predsednika opštine kao jedan od najmlađih ljudi na toj funkciji u istoriji Pirota. Maja 2008. godine predvodi koaliciju Koalicija za Pirot - Vladan Vasić, G17+ - Mlđjan Dinkić, koja osvaja preko 48% glasova i ponovo biva izabran za predsednika opštine.

Za Južne vesti kaže da su ga za funkciju predsednika opštine kvalifikovali rezultati iz prethodnog perioda.

- Mislim da smo na polju infrastrukture napravili veliki pomak i to moramo i da nastavimo. Asfaltirali smo 80% gradskih ulica, od kojih je svakako najznačajnija Nikole Pašića koja spaja centar sa industrijskom četvrti. Crveni trg je renoviran, a drugi gradski trg će biti gotov uskoro. Sportska infrastruktura je takođe značajno poboljšana. Izgrađena je sportska dvorana Kej, na samo 12 km od grada dobili smo skijalište, a obezbeđena su i sredstva za renoviranje Omladinskog stadiona - kaže Vasić.

U narednom peridu Vasić navodi i druge prioritete za lokalnu samoupravu.

- Mnogo veća pažnja biće posvećena mladima. Naš najveći problem je odlazak mladih u veće sredine. Zbog toga uvodimo i stipendije za mlade stručnjake. Želim da stvorimo i bolje uslove za mlađe. Povećaćemo budžet sa sport, kulturu i škole. Izdvojićemo veća sredstva i za podsticaj rađanja. Dupliramo iznos koji izdvajamo za nezaposlene majke. Uvodimo i novčanu stimulaciju za treće dete i to do njegove 18 godine, a nastavljamo sa davanjem pomoći za veštačku oplodnju.  Moramo da poboljšamo saradnju sa "Michelinom", ali i sa drugim privrednim subjektima u gradu. Pored toga, kao podsticaj zapošljavanju finansiramo i lokalne javne radove i volonterski staž za mlade. Preuzeli smo Dom zdravlja i želimo i da ga osvremenimo. Izdvojili smo 10 miliona za zapošljavanje novih lekara. Što se tiče infrastrukture, moramo da završimo drugi prsten oko Pirota. Planiramo izgradnju novog mosta i rekonstrukciju Gazele koja ide ka industrijskoj četvrti. Bazen će biti završen, a svakako da je velika investicija i nova kotlarnica koja će pored povećanja energetske efikasnosti smanjiti i zagađenje u gradu – rekao je Vasić. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nezavisni

    18:24 // 4. 11. 2011.

    Vreme je da opštinska vlast ode,ništa nisu uradili za ljude u Pirotu,osim što su pare iz NIP koristili u asfalte i betone.Ono što su oni uradili uradila bi i svaka baba.što ser tiče tzv.pns-a,oni su toliko plitki,pa oni sami sebe medijski promovišu bez razloga,svi zajedno nisu nista bolji od jogurta,konobara...Glasaću za stranku u Pirotu koja ima nekompromitovane ljude i koja će ponuditi program za razvoj grada,mada je to nemoguće!

  • Istina na videlo

    23:23 // 23. 10. 2011.

    Velika zahvalnost internetu i juznim vestima sto moze da se kaze i sazna ISTINA.

  • V.V-M.A.-D.K.

    23:20 // 23. 10. 2011.

    PNS ce vrlo brzo da isteraju stvari na cistac i da stanu na put tajkunima i podzemlju u PIROTU.Narod gladuje,izgubljena egzistencija u upropascenim firmama,a oni se svojim manifetlucima enormno bogate,i usput laznopropagiraju kako su mnogo dali gradu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: