Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:50, 31. 8. 2012.

| Sport

Binić: "Možemo da iznenadimo Zvezdu"

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
vladan-binic,-radnicki-nis.jpg
Vladan Binić u napadu; foto: Bratislav Stevanović

U nedelju, 2. septembra od 19h Radnički iz Niša gostuje Crvenoj zvezdi u 4. kolu Superlige. Prvotimac niškog kluba Vladan Binić veruje u pozitivan rezultat.

Posle poraza, pobede i remija niški Radnički putuje vicešampionu države Crvenoj zvezdi. Duel dva stara znanca biće u nedelju na Marakani. U zvaničnim mečevima lige od 1998. godine pa na ovamo Nišlije nisu osvojile nijedan bod u Beogradu protiv Zvezde, a u svim međusobnim duelima samo jednom je završeno nerešeno. Od sezone 1998/1999. Radnički i Zvezda su igrali 7 puta u ligi, a Zvezda je slavila na 6 mečeva. Poslednji duel u Prvoj ligi na Marakani odigran je 26. februara 2003. godine i tada je domaćin pobedio sa 3:0.

To je bio poslednji duel ova dva kluba u ligi, a posle su dva puta se sastajali u Kupu (5:0 i 3:0 za Zvezdu na Čairu). Prilika da se bilans popravi, a u to veruje i napadač Radničkog Vladan Binić, fudbaler koji je ponikao u Zvezdi.

- Ima i emocija, ali mi smo profesionalci. Koncentrisan sam maksimalno na meč, želim da se pokažem i dokažem - rekao je Vladan Binić.

Zvezda u ovaj meč ulazi posle poraza od Bordoa u kvalifikacijama za Ligu Evrope. U Superligi Zvezda je ostvarila pobedu i remi, dok meč prvog kola još nije odigrala. Radnički ima svojih šansi koje će pokušati i da iskoristi.

- Biće fizički i psihički istrošeni posle poraza od Bordoa, ali Zvezda nema slabijih tačaka. Možemo da iznenadimo. Novajlije smo, pa će nas možda i potceniti. Mi imamo timski duh i uz kolektivnu igru možemo da napravimo dobar rezultat - veruje Vladan Binić.

U tim će se možda vratiti na mesto levog beka Branislav Vukomanović umesto Zorana Pešića koji je prošle nedelje imao zdravstvenih problema. Stevan Stefanović verovatno neće biti u timu zbog povrede zgloba.

- Imamo 4 boda što je super rezultat za novajliju. Iz utakmice u utakmicu idemo da budemo što bolji. Motivacija nam je Marakana, možemo da se vratimo sa bodom. Ja sam optimista - istakao je Branislav Vukomanović.

Što se sastava tiče, na glu bi trebalo da bude Miloš Perić, ispred njega Branislav Vukomanović, Miloš Petrović, Marko Ranđelović i Predrag Stamenković. Vezni red bi trebalo da čine Bratislav Pejčić, Dušan Kolarević, Aleksandar Jovanović i Strahinja Petrović, dok u napadu se očekuju Vladan Binić i možda Milan Pavličić koji se oporavio od povrede.

Svi parovi 4. kola:

01.09. u 17h Hajduk - Radnički 1923
01.09. u 17h Smederevo - Novi Pazar
01.09. u 17h Spartak - Rad
01.09. u 17h BSK - Javor
01.09. u 17h Jagodina - Sloboda
01.09. u 21h Donji Srem - Vojvodina
02.09. u 17h OFK Beograd - Partizan
02.09. u 19h Crvena zvezda - Radnički Niš

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Stojko

    08:15 // 2. 9. 2012.

    Prognoziram (2:0)5:0 za Zvezdu

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: