Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:14, 29. 3. 2018.

| Sport

Četiri rukometaša Železničara pozvana u reprezentaciju Srbije

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
krsmancic,-sretenovic-jevtic-rk-zeleznicar-nis-foto-vanja-keser
Krsmančić, Sretenović i Jevtić zaslužili poziv reprezentacije dobrim igrama; foto: Vanja Keser

Prvi put u istoriji kluba čak četvorica igrača niškog Železničara, aktuelnog osvajača Kupa, pozvana su na okupljanje nacionalne selekcije. Poziv selektora Ljubomira Obradovića dobili su kapiten Andrija Mađar, Mladen Krsmančić, Vladimir Jevtić i Stevan Sretenović.

Dobra sezona rukometaša Železničara potvrđena je i pozivima u reprezentaciju. Posle osvajanja Kupa Srbije, regionalnog Kupa i sigurnog prvog mesta pred početak plej-ofa, Nišlije se mogu pohvaliti i činjenicom da će na prijateljskim mečevima protiv Nemačke imati čak četvoricu igrača, čime je "Želja" rekorder na ovim pripremama.

andrija madjar i milan vuckovic foto vanja keser Andrija Mađar i Milan Vučković; foto: Vanja Keser

Levi bek Stevan Sretenović već ima i seniorskog reprezentativnog iskustva, a bek Mladen Krsmančić je nedavno poneo zvanje MVP-ja na nedavnom završnom turniru Kupa Srbije.

Pivot Vladimir Jevtić je najmlađi od "Željinih" reprezentativaca, a kvartet završava bek Andrija Mađar, kapiten niškog tima.

Direktor niškog kluba Ivan Šmigić istakao je za sajt Železničara da je ovo potvrda dobrog rada.

Ljudi koji odlično poznaju istoriju Železničara potvrdili su da se nikada nije dogodilo da naš klub za jednu akciju seniorske reprezentacije ima ovoliko reprezentativaca, a mislim da se dugo nije dogodilo da ih u ovom broju ima i bilo koji klub u Srbiji. I to klub koji do pre osam meseci gotovo da nije ni postojao! To je zasigurno potvrda dobrog rada svih struktura u „Želji“, ali i veliki podstrek, pre svega za te momke, pred najvažniji deo sezone da nastave da napreduju - rekao je Šmigić.

Na spisku je i Nišlija Darko Đukić, desno krilo Kilcea.

Ljubomir Obradović, trener Vranja i selektor ženske reprezentacije, predvodiće mušku selekciju u duelima protiv Nemačke koji će biti igrani u Lajpcigu 4. aprila od 19 sati i u Dortmundu tri dana kasnije od 14:30.

Okupljanje je u nedelju, 1. aprila na Novom Beogradu, a dan kasnije srpska selekcija kreće u Nemačku.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: